Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви, че е необходима

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви, че е необходима
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Един конгрес може да реши всичко, не да се пускат само декларации

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов съобщи, че е нужна смяна в управлението на БФС, в случай че желаеме да вдигнем равнището на родния футбол. Специалистът приказва пред медиите преди отсрочената среща на " сините " от четвъртия кръг на efbet Лига против Черно море.

" Време е да създадем проект тактика за българския футбол. Да няма непрекъснатите каузи и адвокатски игри и откакто сме си споделили всичко намерено да подкрепим един човек. Да си кажем веднъж вечно нещата и да стоим зад него. Моята позиция е, че всички би трябвало да седнат и в разговор, спор да се почисти някаква тактика и откакто се избере човек да се стои твърдо зад него, а не да желаеме смяна след първата загуба. Искаме да има промени за положителното на българския футбол.

Ние не сме предложили име или човек. Личната ми позиция е, че всички би трябвало да седнат и в диалози да почистим проект за развиването на футбола. Като се избере президент, да стоим всички зад него. Виждат се безчет безпринципни решения и искания. Там е мястото да си кажем каквото има, а не през медиите. Един конгрес на футбола може да реши доста проблеми. Призоваваме за тактики, с цел да забележим кой ще управлява футбола. Ние нямаме съответен претендент. Искаме да забележим какво ще предложат. Човекът, който съставлява клуба, ще взема решение за кого да гласоподава. Всеки ден има искания и недоволства, а не постоянно се дава изясненост на експерти да си споделят мнението. Ако някой не вижда или не желае да го види, българският футбол от дълго време е под дъното.

Ние тъкмо и ясно обявихме нашето предпочитание краят на шампионата да бъде в края на ноември. Простата логичност е, че футболистите играха 11 месеца и заслужават месец отмора. Това не е волност. След 3-4 декември за нашия клуб не е задоволително поради здравето на футболистите. През останалото време казахме, че сме подготвени да играем с Вихрен Сандански в датите на мачовете на националния тим. Ще мислим какво ще се случи. Не сме най-хубавият конкурент и слугинаж на доста хора. Те няма да съобразят с нашето предпочитание, а с желанието на други хора.

Ние не желаеме да изпадаме в дребнотемия - съдийство, санкции или други неща. Искаме да има тотална смяна, тъй като през годините изпадаме в дребни неща, а не желаеме да променим футбола. Футболът в целия свят е много напред, а ние изоставаме. Футболът изостава поради липса на нови хрумвания. Ако ние сме отговорни и криви, да одобряват други решения. За нашия клуб няма лице на смяната. За нашия клуб ще има най-хубавото за футбола. От това, което видяхме, не сме впечатлени от измененията и изпълкома. Изпълкомът би трябвало да се знае авансово, а не, откакто всичко е завършило. Повечето искания на клубовете са такива. Време е да си го заявим намерено, с цел да седнем и да си приказваме. Предлагаме да няма непрекъснати обжалвания и адвокатски игрички. За нас най-важно е да има положителни промени.

Тези въпроси би трябвало да се задават на хората, които назначават съдиите. Аз заобикалям да разясня тематиката съдийство. Даже получават прекомерно огромен толеранс от моя страна, тъй като не си разрешаваме да разясняваме. В последния мач имаше грубости. Виждате контузията на Илиян Стефанов. То е извънредно да я гледаш, а не се стигна даже до гледане на ВАР.

Не съм оптимист, само че Левски постоянно е бил за развиването на футбола, за честността. Паузата е добре да си кажем проблемите. При нас нормално се замитат, вие ги прикривате и не ги назовавате с същинските им имена. Надявам се през тези 3-4 месеца да седнем и разясняваме. Ако ние бъркаме, да ни се каже къде бъркаме. Ние самите сме отговорни към съдийството. Знайни и незнайни войни тормозят съдиите. Хора злоупотребяват с властта си. Съдиите също би трябвало да носят своите отговорности. Никой не разяснява какъв брой сериозна можеше да е контузията на Илиян Стефанов. Отношението към Левски също не е най-хубавото. Нямаше доказателства, а бяхме осъдени. Трябва да се усъвършенства наказателната уредба, която дава право на всевъзможни измъквания.

След като 90% от клубовете пускат заявления, обикновено е да седнем и да разясняваме футбол. На доста хора няма да им се желае да разяснява футбол и да продължат всевъзможни типове практики в помощ на този и оня. Ние сме за сядане и решение на всички проблеми. Процесът е съвместен. Не виждам нещо толкоз трагично. Левски желае бистрота и диалози.

Надали една победа може да подсигурява неизменност в резултатите. По-важно е да намерим неизменност в играта. Една победа може да повдигне самочувствието на футболистите. Може би ще даде в допълнение самочувствие и на тези, които са здрави.

Все още имаме много проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Бари, Стефанов и Попов. Имаме и други проблеми, които няма да могат да се решат до мача, съгласно мен. Ясно е, че се случи, че всички съществени атакуващи нападатели получиха контузии. Младите ще би трябвало да ги заместят. Не би трябвало да звучи като опрощение, само че когато трима от главните ти атакуващи футболисти отсъстват, има проблеми в завършващата фаза.

Клубът е упоменал тъкмо и ясно каквото има да споделя. Зачестиха безчет искания и предпочитание на всевъзможни клуба. Лично аз считам, че е време да седнем и да начертаем проект за положителното на българския футбол. Да подкрепим стратегия, тактика и президент на БФС. Най-после би трябвало да си приказваме за футбол. Всеки подмята нещо. Да приемем нещо и да стоим зад него.

Така и по този начин вършим по 2-3 смени. Ще съберем група от 15 футболисти. Боби Рупанов към този момент тренира. Той ще пътува за Варна, други млади няма да взимаме. Няма да вършим толкоз смени, познато е за нас. Имаме два мача, в случай че някой от играчите оздравее, ще пристигна във Варна ", сподели Стоилов.
 40 години другарство стигат! Левски към БФС: До 20 декември обявете дата за ексклузивен избирателен конгрес!
40 години другарство стигат! Левски към БФС: До 20 декември обявете дата за ексклузивен избирателен конгрес!

" Сините " с позиция, снемат доверието си към футболния съюз
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР