Треньорът на Левски Славиша Стоянович работи сериозно по зимната селекция.

...
Треньорът на Левски Славиша Стоянович работи сериозно по зимната селекция.
Коментари Харесай

Латвийски национал сменя Яблонски на Герена

Треньорът на Левски Славиша Стоянович работи съществено по зимната селекция. Сърбинът със словенски паспорт води договаряния за привличането на латвийския национал Виталис Максименко на " Герена ". 28-годишният защитник сега носи цветовете на Олимпия (Любляна). Той може да играе както в центъра на защитата, по този начин и като ляв бек.

Максимович може да бъде взет за относително дребна сума, защото финансовото положение на клуба от Любляна не е изключително положително и от клуба оповестиха, че всеки един футболист се продава.

" Доста евентуално е Виталис Максименко да напусне Олимпия. Към национала на Латвия има сериозен интерес от Левски, който продължава да бъде воден от Славиша Стоянович. Треньорът имаше алтернатива да напусне и да поеме националния тим на Латвия, само че остана в българския клуб и в този момент работи по селекцията ", пиша ekipa.svet24.si.

Максименко е роден на 8 декември 1990 година, висок е 186 сантиметра и играе с левия крайник. Именно подобен защитник търси Стоянович. В юношиските си години латвиецът играе за Сконто и Даугава. В последния отбор прави и професионалния си дебют. През 2009 година е взет чартърен от ЦСКА (Москва), само че по този начин и не записва мач с екипа на съветския гранд. След това носи екипите на Сконто, Брайтън, Йоувил, Килмарнък, ВВВ Венло, Лиепая, Матерсбург и Термалика. През лятото минава в състава на Олимпия (Любляна), който есенния сезон приключи на 2-ото място в класирането зад Марибор. Участва в 14 мача в шампионата и бележи 1 гол. За националния тим на Латвия има 41 срещи и 1 попадение.

Левски се нуждае от укрепване на отбраната, тъй като от клуба възнамеряват да се разделят с Аймен Белаид. Давид Яблонски пък към момента не е възобновил изтичащия си контракт и съвсем несъмнено ще бъде продаден. Освен това на " Герена " не могат да разчитат и на исландския национал Холмар Ейолфсон, който през есента скъса връзка на коляното и ще пропусне целия пролетен полусезон.

" Тема спорт "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР