Треньорът на Фиорентина Стефано Пиоли беше меко казано гневен след

...
Треньорът на Фиорентина Стефано Пиоли беше меко казано гневен след
Коментари Харесай

Пиоли бесен: Три минути решаваха, каква засада?!

Треньорът на Фиорентина Стефано Пиоли беше меко казано ядосан след загубата на своя отбор против Ювентус вкъщи с 0:2. Наставникът потърси сметка на основния арбитър Марко Гуида и неговият екип, които анулираха отсъдена дузпа за „ виолетовите” след консултация със системата за видеоарбитраж (ВАР).

Скандално! Юве се надсмя над Фиорентина и ВАР

Поредното несъгласие в Серия А се породи от това, че съдиите разглеждаха обстановката цели 3 минути, до момента в който Жордан Верету беше заложил топката на бялата точка. В последна сметка Гуида отсъди, че е Марко Бенаси е бил в засада преди да центрира, а Джорджо Киелини да спре с ръка пътя на топката в наказателното поле. Проблемът е в това, че същите повторения, до които достъп имаха и съдиите демонстрираха, че не Джовани Симеоне, а бранителят на Ювентус е индивидът, който играе не един път, а два пъти с топката в опит да я почисти, преди тя да поеме към Бенаси.

„ Отне им цялостен живот време да решат”, възропта Пиоли. „ Обяснението бе, че дузпата е станала след обстановка на засада, само че аз не одобрявам това решение. Алекс Сандро прави две докосвания. Не едно, а две. Трудно е да допускам, че това не е умишлена опит за игра с топката. Второто допиране няма по какъв начин да е инцидентно.”

„ За мен това не е засада. Реферът се нуждаеше от над 3 минути, с цел да вземе решение. Как е допустимо да не прегледа всичко в детайли през това време?”

„ Джовани Симеоне работи доста и се показа добре. Създаде проблеми на Ювентус в решителни обстановки, сътвори шансове, само че против такава отбрана е мъчно.”

За Юве първият гол означи продадения това лято от Фиорентина Федерико Бернардески. Италианецът се израдва бурно на попадението, заради което при промяната си бе освиркан свирепо от „ Артемио Франки”. „ Честно да си призная, не съм гледал дали Бернардески се е радвал или не. Неговият гол не ме вълнува. Мога да кажа единствено, че стената не бе издигната добре, Спортиело позволи неточност тук. Ако Бернардески бе вкарал с шут над стената, той щеше да обере овациите, само че тук става дума за неточност на вратаря”, добави Пиоли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР