Треньорът на Бордо Густаво Пойет временно е отстранен от работа

...
Треньорът на Бордо Густаво Пойет временно е отстранен от работа
Коментари Харесай

Пойет загуби работата си в Бордо заради критиките към ръководството

Треньорът на Бордо Густаво Пойет краткотрайно е отхвърлен от работа за период от една седмица, в този интервал неговите отговорности ще извършва наставникът по физическата подготовка Ерик Бедуе, заяви президентът на клуба Стефан Мартен на конференция. На 24 август той ще се срещне с Пойет и тогава ще бъде решено бъдещето на уругвайския експерт, само че, съгласно медиите, клубът към този момент търси заместител на Пойет.

Ръководството на жирондинския отбор е взело решение да в профил треньора поради неговите гневни рецензии по отношение на продажбата на нападателя на отбора Гаетан Лаборд срещу волята му. Снощи Бордо победи украинския Мариупол с 2:1 и се класира за плейофите на Лига Европа. Лаборд игра в първия мач и означи два гола за успеха с 3:1.

" Днес е най-лошият ми ден в Бордо, доста съм смутен. Това, което направи управлението на Бордо, е неприемливо. Разговарях с тях за Лаборд. Казаха ми, че желаят да го продадат, само че им отвърнах, че не трябва да го вършат, до момента в който не му намерим заместител. Те обаче не купиха никой и го продадоха. Вече обявихме състава за мача, само че Лаборд не пристигна въз основата. Разчитах на него, а той към този момент е бил в Монпелие, с цел да подпише договор там. Никой нищо не ми е споделил. Ако на следващия ден (днес) не се появят обществени пояснения за това решение, ще подам оставка.

Това е пренебрежение към мен, ентусиастите и целия тим ", изясни Пойет. След като научиха за решението на управлението да в профил Пойет, през днешния ден няколко от футболистите на Бордо отхвърлиха да упражняват. Стефан Мартен влезе в съблекалнята и след дълги договаряния убеди играчите да вземат участие в заниманието. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР