Треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман ще води мачовете на отбора

...
Треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман ще води мачовете на отбора
Коментари Харесай

"Пътят до чая е по-кратък": Нагелсман ще води мачове на "Байерн" от кухнята си

Треньорът на " Байерн " Юлиан Нагелсман ще води мачовете на тима от кухнята в дома си. Той е болен от ковид, макар че е имунизиран. Въпреки че в четвъртък клубът заяви, че треньорът е болен, в петък Нагелсман изненада медиите и даде първата конференция в Бундеслигата под карантина.

Треньорът остана в хотела при гостуването на " Байерн " против " Бенфика " в Шампионската лига, извоювано с 4:0, а мачът беше воден от помощника му Дино Топмьолер. Треньорът се прибра в Мюнхен настрана от отбора, с цел да не болести играчите си.

" Добре съм поради събитията. Срещу " Бенфика " пропуснах мач за първи път в треньорската си кариера. Никога не се беше случвало. Комуникирах с тима през WhatsApp и с позвънявания. Опитвах се да въздействам на обстановката, непрекъснато имах предпочитание да напиша нещо, тъй като от време на време в профил се вижда по-добре, в сравнение с край тъча. Но би трябвало да се сдържаш ", сподели Нагелсман, който благодари на помощниците си.

В събота " Байерн " приема " Хофенхайм ", a Нагелсман към този момент се е подготвил да го води от кухнята си.

" Направил съм си дребен център за разбори, имам огромен екран, iPad и преносим компютър. Сега към този момент имам достъп до целия разбор за мача против " Хофенахйм ". Така че ще виждам по-добре. Кухнята ми наподобява като център за данни. А и пътят до чая е къс ", сподели още Нагелсман.

Той е оптимист, че скоро още веднъж ще е покрай тима и се надява да е на линия още за гостуването на " Борусия " (Мьонхенгладбах) за купата на Германия в сряда. Нагелсман съобщи, че е имал признаци на простуда още в мача с " Леверкузен " предходната неделя, само че тестванията му са били негативни. Първият позитивен тест за ковид е пристигнал чак в сряда, макар че той си е правил PCR проби във всеки от предходните дни.

Относно дневната си стратегия в изолираност, треньорът съобщи: " След малко стартирам среща за тактиката за мача. Ще приготвя това и за идващия мач в сряда, ще виждам мач от Бундеслигата вечерта. Имам и градина, в която мога да се разхождам, макар че съм в изолираност. Поне мога да се движа малко на открито. Докторът ме посъветва да не лежа доста поради риска от тромбоза. Ще се разходя в градината, да видя какво вършат къртиците. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР