Треньорът на баскетболния национал Александър Везенков в Олимпиакос - Дейвид

...
Треньорът на баскетболния национал Александър Везенков в Олимпиакос - Дейвид
Коментари Харесай

Треньорът на Везенков страда от множествена склероза

Треньорът на баскетболния национал Александър Везенков в " Олимпиакос " - Дейвид Блат, призна, че страда от множествена склероза. 60-годишният експерт е научил за болестта си преди пет месеца благодарение на медицинския екип на гръцкия гранд.

Той разкри за здравословния си проблем с отворено писмо на уеб страницата на " Олимпиакос ".

" Преди няколко месеца бях диагностициран с множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което повлиява качеството на живот и качествата за действие на тялото. Когато научих, последваха потрес и болежка, само че взех решение, че няма да се предам пред нищо. Че ще се приспособявам, ще намеря метод да продължа живота си по естествен метод, доколкото е допустимо. Опитвам се да бъда деен и да подобря цялостната кондиция на тялото си. Работя и изисквам повече, а не по-малко от себе си. Има доста хора, които се борят с по-сериозни провокации. Всеки води личните си борби. Всички би трябвало да имаме кураж и да живеем живота си допустимо най-добре.

Благословен съм да имам поддръжката на доста положителни и грижовни хора. Въпреки че наподобявам и действам малко по-различно, аз съм същият човек. Те не ме оставят да не помни това, даже когато падам духом или се деморализирам. Аз съм треньор и работата ми е да повеждам, да изучавам и да въодушевявам доста хора. Късметлия съм, че има лекари и управление, които одобряват моята уязвимост и ми оказват помощ да я преодолея. Не бих могъл да се окайвам и няма да го направя. Това би било загуба на време. От играчите и екипа си желая да бъдат най-хубавата версия на себе си, тъй че от себе си не мога да желая по-малко. ", написа Блат.

Olympiacos coach, David Blatt, decide to share his health problem with this letter… #OlympiacosBC #WeAreOlympiacoshttps://t.co/13JlSoVZwj
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) August 19, 2019

По-голямата част от треньорската кариера на Блат, който има американски и израелски паспорт, минава в Европа. Между 2014 и 2016 година той бе отпред на " Кливланд Кавалиърс " в НБА и изведе тима до присъединяване във финалите през 2015 година. Сред останалите му най-значими триумфи са трофеят от Евролигата от 2014 година, трофеят от Еврокъп от 2018 година и бронзовият орден с Русия от олимпийските игри в Лондон през 2012 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР