Треньорът на България Пламен Константинов се изказа на пресконференцията преди

...
Треньорът на България Пламен Константинов се изказа на пресконференцията преди
Коментари Харесай

Константинов: На момчетата им липсва вяра, трябва да използваме публиката

Треньорът на България Пламен Константинов се изрече на конференцията преди идните мачове против Иран, Съединени американски щати и Канада от Група G в София от втората фаза на Световното състезание по волейбол за мъже.

“Във втората фаза останаха единствено топовите тимове в света. Затова мисля, че качеството на мачовете ще бъде още по-добро, от първата фаза. Това значи, че ще би трябвало да вложим доста повече старания, с цел да спечелим дуелите си. Няма да бъде елементарно против такива противници. Надявам се, че семейството и напъните на момчетата ще ни оказват помощ в тежките моменти ”, сподели Пламен Константинов.
 
“Програмата е тежка! Три мача за 3 дни, само че това се отнася за всички тимове. Каквото е за нас, такава е и за тях. Колко сме подготвени? Ще забележим в игра. Трябва да сме по-категорични в крайната фаза на геймовете. Да се поема повече отговорност от опитните играчи, с цел да се затварят геймовете. Срещу Полша можеше да стигнем до тайбрек, но…Ако бяхме стигнали до 5-ия гейм, имах чувството, че ще спечелим ”, съобщи Константинов.
 
" Доволен съм от всички мачове, като се изключи този с Иран. Знаехме, че това е основен дуел с директен съперник, в случай че оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би тъкмо това натежа, тъй като направихме доста неточности в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 неточности в офанзива. Това направи огромната разлика. Имахме две благоприятни условия в четвъртия гейм, с цел да се върнем, само че това ни струваше мача. Дано на следващия ден бъде друго ", добави треньорът пред медиите.
 
България записа три триумфа и две загуби преди срещите си с Иран, Съединени американски щати и Канада от втората групова фаза на Мондиал 2018. Двубоите ще бъдат в София от 21 до 23 септември.
 
" Ако останем с 2 загуби, е изцяло действително да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и Съединени американски щати са без нито едно проваляне досега. Всички тимове, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е действително да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги реализираме. Важен е дуелът в петък. Ако спечелим на следващия ден, няма какво да губим против американците. Те са най-силни в нашия поток, само че имаме нашите шансове ", съобщи Пламен Константинов.
 
Константинов приказва и за това, което отличава " лъвовете " от международния първенец Полша.

" Това, което може да направи Полша, ние не може да го създадем. Нямаме техните качества. Ние може да заложим на нашите мощни страни и да се опитаме да напипаме техните слаби. Много е друго. Ако създадем три победи, ще бъде над упованията на всички, само че не е невероятно. На момчетата им липсва малко религия. Точно вярата един към различен в някои по-тежки моменти. В тима има нелош колектив, значимо е да покажем душeвност. Когато играеш у дома, постоянно има по-големи упования. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи ", съобщи Константинов.
 
“Ще е ужасно да спечелим 3 мача. Ще е надскачане, само че не е невероятно! Казах им на момчетата. Но, им липсва малко религия. Вяра един към различен. Имаме колектив и да се надяваме, че тъкмо тук ще си проличи! Трябва ни някаква убеденост. Ако спечелим на следващия ден, може всичко да се случи. Ако сми близо до противника, публиката може да ни помогне. На мача с Полша във Варна не беше по този начин. Съотношението беше 60/40 за поляците!!! ”, завърши селекционерът.
 
Пламен Константинов има вяра, че ще може да пусне в игра Теодор Тодоров във значимите срещи в петък, събота и неделя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР