Треньорът на Арсенал Микел Артета призна превъзходството на Манчестър Сити

...
Треньорът на Арсенал Микел Артета призна превъзходството на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Микел Артета остава оптимист относно битката за титлата във Висшата лига

Треньорът на Арсенал Микел Артета призна превъзходството на Манчестър Сити при, само че все пак остава оптимист за възможностите на своя отбор в борбата за купата в Англия.

Според испанеца ключът за провалянето на неговия отбор е било представянето на лондончани през първото полувреме, когато те не са успявали да завоюват единоборствата в средата на терена.

" Анализът е явен. По-добрият тим завоюва дуела. Те бяха по-добри, изключително през първото полувреме. Ние даже не доближихме нашето равнище. Когато това се случи, разликата става прекомерно огромно ", съобщи наставникът на Арсенал.

" В първите 30 минути измежду главните неща, които би трябвало да направиш, с цел да поведеш против подобен извънреден противник, е да печелиш единоборствата, а ние не го направихме и бяхме осъдени. В момента сме отпред при оставащи пет кръга, тъй че играчите заслужават самопризнание след девет месеца и половина в сходна обстановка ", добави Артета.

Бившият футболист на " артилеристите " въпреки всичко показа още, че до края на сезона остават пет кръга, а първоначално задачата пред него и неговия екип ще бъде да вдигнат футболистите след загубата от Сити.

" Все още има дуели, които да бъдат изиграни. За 22 години в тази страна съм видял доста неща и няма два идентични мача във Висшата лига ", разяснява треньорът на Арсенал.

" Първо би трябвало да вдигнем футболистите след провалянето от Сити, тъй като те страдат, а загубата е сложна за преглъщане. Ще опитаме да се представим по-добре още в идващия ни мач ", приключи Микел Артета.

Въпреки тежката загуба на " Етихад " през вчерашния ден вечерта тимът на Арсенал може да се похвали, че след петгодишна пауза още веднъж ще играе в групите на Шампионската лига, откакто до края на сезона отборът няма по какъв начин да бъде преместен от позицията си в топ 4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР