Тренировките отнемат време. В запълнения ни график и с все ...

Тренировките отнемат време. В запълнения ни график и с все

Защо тренировките с тежести е най-добре да се правят вечер

Тренировките лишават време. В запълнения ни график и с все по-малко оставащото свободно време е мъчно да преценим по кое време е най-добре да упражняваме. Много хора считат, че е най-потребно и дейно да упражняват заран на гладно преди работа. Невинаги имате време да извършите тренировката си заран, да изпиете кафето си, да закусите здравословно, да стигнете в точния момент на работа, а и да заведете децата на учебно заведение.Добрата вест е, че не е нужно да се тормозите, в случай че не сте съумели да извършите тренировката си сутринта. Вечер е не по-малко уместно време за силови тренировки и тренировки с тежести. Изследванията показват, че тренировките с тежести са даже по-ефикасни, в случай че се вършат вечер, съгласно Insider.

Това е по този начин, тъй като тялото има повече енергия вечер , в сравнение с заран. Ако изчакате с тренировката до вечерта, вероятността да сте имали повече от едно хранения денем, е огромна. Това значи, че сте се заредили с повече енергия, натрупана в мускулите ви под формата на гликоген. Той е краен артикул от потреблението на въглехидрати, който се складира в мускулите и черния дроб и който има за цел да обезпечава енергия в ресурс.

Когато упражнявате силово , запасите от гликоген се изчерпват. Това оказва помощ за поддържането на мускулатурата, за ускорената обмяна на веществата, за поддържането на здравословни равнища на кръвна захар.

Проучванията, представени от healthdigest.com установяват, че тялото има повече „ гориво “ за изгаряне вечер. Тогава и равнищата на тестостерон са по-високи както в мъжкото, по този начин и в женското тяло. Това прави анаеробния потенциал на мускулите в по-късните часове на деня по-висок. А силовите тренировки са най-вече анаеробни. Анаеробният потенциал към този момент е с към 7% по-висок от този денем или рано заран.Какви са изгодите от тренировките с тежести вечер?

Освен че мускулите и тялото са заредени с повече енергия вечер, има и доста други изгоди за тялото, в случай че вършиме силовите си тренировки по-късно денем. Вдигането на тежести, упражненията с гирички или лично тегло могат да усилят достиженията ви и да ви оказват помощ да постигнете задачите си, в случай че ги провеждате вечер, съгласно verywellfit.com. Това е по този начин, тъй като спортните достижения са тясно обвързвани с телесната температура. Обикновено тя се покачва леко вечерта, когато доближава своя връх. Този физически механизъм допринася за покачвания потенциал на мускулите.Тренировките с тежести вечер могат да ви оказват помощ да изваете тялото си още по-добре, да изваете и стегнете мускулите си, да извадите релефа от тях. Това е по този начин, тъй като хормонът на стрес кортизол вечер е с по-ниски стойности. Когато кортизолът е висок заран и денем, това допринася за разграждането на мускулите, а не за тяхното построяване. По-ниските равнища на кортизол вечер разрешават на тестостерона да си свърши работата, а точно да построи и развие мускулатурата при напъване и подготовка.

Източник: az-jenata.bg