Тренировките от типа на тичане, плуване, бързо ходене и по-конкретно

...
Тренировките от типа на тичане, плуване, бързо ходене и по-конкретно
Коментари Харесай

Какви ще се случи с вашето тяло, когато не правите КАРДИО ТРЕНИРОВКИ

Тренировките от вида на бягане, плуване, бързо вървене и по-конкретно – кардиотренировките, са от изключителна значимост за поддържане на положително здраве и красива фигура. Много от нас го заобикалят заради обстоятелството, че много ни изтощава, само че пък резултатите си заслужават. Освен това кардиото има доста изгоди за нашия организъм и двигателната ни система.

Дори и да отричате подобен тип спортуване, размислете и започнете да го практикувате дружно с другите тренировки, тъй като кардиото усъвършенства издръжливостта на сърцето и белите дробове, спомага за положителната сърдечносъдова и дихателна активност.
Никога не пийте тази напитка преди подготовка
Поддържането на хидратация по време на подготовка е значимо освен за цялостното здраве, само че и за издръжливостта на тялото при физическо...

Комбинирайте кардиото със силови тренировки и като се изключи че ще изглещате зашеметяващо извън, ще сте здрави като бик и от вътрешната страна. Избягването на тези тренировки може да докара до по-малко устойчивост и по-бързо задъхване.

Какви са главните изгоди от кардиото?

Проучванията сочат, че постоянните кардиотренировки имат редица изгоди за цялостното ни здравословно положение. Американската сърдечна асоциация ни поучава да включим в спортния си режим най-малко 150 минути кардиоупражнения в седмицата. По този метод ще укрепим сърдечносъдовото и дихателното си здраве, като в резултат на повишение сърдечната периодичност се усъвършенстват и потенциалът на сърцето и кръвоносните съдове. 

Други изгоди от кардиоупражненията са свързани с нервната ни система и активността на мозъка. При този тип натоварване се покачва притокът на О2 и кръв към мозъка, а с помощта на това се укрепват паметта, сънят, концентрацията и други Също по този начин, доста се понижава рискът от развиването на дегенеративни болести на нервната система.
Защо би трябвало да спортуваш?
Подобряване на физическата успеваемост, по-добра циркулация, загуба на ненужно тегло, произвеждане на ендорфин - знаем тези няколко при...

Но плюсовете от спортуването не свършват дотук. Освен всичко изброено, кардиото усъвършенства положението на ставите – посредством този вид упраженения се усъвършенства гъвкавостта и подвижността им. Това се случва заради доста по-доброто и щедро поддържане с О2 и хранителни субстанции. Кардиотренировките ускоряват пулса ни, а нарасналият пулс форсира кръвообращението, което от своя страна подтиква мускулите да работят крепко и да устоят по-дълго време на натоварвания.

То е от изключителна значимост и за положителното ни психическо и прочувствено здраве. След подготовка ние се усещаме доста по-отпуснати, спокойни, свежи. Това е по този начин, тъй като при спортуването покачваме равнищата на окситоцин, серотонин и допамин – хормони, които играят значима роля за нашето положително въодушевление, спомагат за битката с депресията, неприятното въодушевление, ниското самочувствие, потиснатостта и така нататък

Както към този момент сами се убедихте, от няколко тренировки седмично може да извлечете хиляди изгоди за организма си, а най-хубавото е, че кардиотренировките рефлектират върху всяка част от нас – менталното здраве, физическото здраве и положителния външен тип. Започнете здравословен метод на живот и спортувайте постоянно, тялото ви ще ви се отблагодари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР