Трайна тенденция на ограничаване на сивия сектор в българската икономика

...
Трайна тенденция на ограничаване на сивия сектор в българската икономика
Коментари Харесай

АИКБ съзря трайна тенденция за ограничаване на сивия сектор

Трайна наклонност на ограничение на сивия бранш в българската стопанска система през последното десетилетие - това демонстрира годишното изследване на, представено от БНР. Все още обаче деянията на сиви практики у нас остават относително високи, поради междинния индикатор в Европейския съюз.
Ако нерегламентираният дял на стопанската система продължи да понижава със същия ритъм до 2023 година, ще падне до 18%, само че още веднъж ще остане по-висок от междинния за еврообщността, който е сред 12 и 15 на 100, предвижда създателят на проучването - проф. Стефан Петранов.
 КНСБ: COVID-19 ще усили сивата стопанска система, към този момент тя е към 23 млрд.лв. КНСБ: COVID-19 ще усили сивата стопанска система, към този момент тя е към 23 млрд.лв.
Делът на сивата стопанска система в Брутният вътрешен продукт за България към края на предходната година е към 21% съгласно националната статистика, което се равнява на...
Асоциацията на индустриалния капитал показа обичайното си годишно проучване за каузи на светлата стопанска система като част от българския бизнес.
С измерването на така наречен композитен показател " Икономика на ярко " през годините се следи стесняване в каузи на сивия бранш.
Успех в битката с неофициалната стопанска система се регистрира и за 2019 година. Резултатите показаха ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал, създателят на проучването проф. Стефан Петрунов и основният секретар на работодателската организация Милена Ангелова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР