Траурната церемония се организира при закрити врата в храма Джоджоджи,

...
Траурната церемония се организира при закрити врата в храма Джоджоджи,
Коментари Харесай

Започна погребалната церемония на Шиндзо Абе

Траурната гала се провежда при закрити врата в храма Джоджоджи, единствено за членовете на фамилията и околните, само че стотици хора идват да отдадат респект на някогашния държавен началник. На територията на храма е основано място, където искащите могат да оставят цветя на масата до портрета на Абе.

Предишният ден се състоя и възпоменателна гала " цуя ", която от време на време се превежда като " нощно бдение ". Хиляди хора, елементарни жители и политици, от японския министър-председател Фумио Кишида до членове на Народното събрание, пристигнаха да отдадат респект на Абе. Някои хора пътуваха от отдалечени региони на страната, с цел да го създадат.

След церемонията в светилището катафалката с тленните остатъци на Абе ще се насочи към залата за погребални церемонии. Той ще премине през централната част на Токио, в това число около резиденцията на министър-председателя, постройката на Народното събрание и централата на ръководещата Либерално-демократическа партия (ЛДП). Като водач на ЛДП Абе управлява държавното управление в продължение на рекордните осем години.

Мястото на погребението на праха на Абе към момента не е оповестено, само че се чака то да бъде в родния завършек на фамилията му - префектура Ямагучи. В град Нагато се намира и гробът на неговия татко, някогашния външен министър Шинтаро Абе, който също като сина си умира на 67-годишна възраст.

Нападението против Шиндзо Абе се случи на 8 юли, когато той изнасяше тирада в японския град Нара в границите на предизборна акция преди изборите за горната камара на Народното събрание. 41-годишният японец Тецуя Ямагами простреля някогашния министър-председател два пъти със самоделно оръжие. Абе бе откаран в болница със избавителен хеликоптер. Лекарите му преляха кръв и се бориха за живота му в продължение на няколко часа, само че не можаха да го спасят. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР