Трасето между Макреш и Бела беше пуснато днес. Тази отсечка

...
Трасето между Макреш и Бела беше пуснато днес. Тази отсечка
Коментари Харесай

Видин с една пресечка по-близо до София

Трасето сред Макреш и Бела беше пуснато през днешния ден. Тази права е част от автомагистрала Видим-Ботевград. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

На новия сектор към момента му липсва Акт 16 , само че министърът на районното развиване и благоустройство Андрей Цоков увери, че е рутинна процедура при подготвеност и приемане на един обект от възложителя да се направи организация за краткотрайна употреба. Това се прави и е правено във всички автомагистрални сектори, а в границите на идващия месец ще бъде публикуван Акт 16 за новопостроеното трасе.

" Днес сме една концепция по-близо до това да имаме естествена съгласуваност сред столицата и Видин и естествен транспортен кулоар, който да свързва гръцката и румънската граници ", сподели министърът.
 Снимка 656139
Източник:

Той инспектира новопостроения 13,6-километров сектор сред Макреш и Бела.

Според министър Цоков с стартирането на този сектор ще бъде избегнато най-трудното трасе - сред Бела и Димово.

Регионалният министър акцентира, че това е първият действителен автомагистрален сектор по направлението сред Видин и Ботевград, което ще е с дължина към 190 км.

Също се работи по 30-километровото трасе сред Видин и Макреш. Съгласно контракта секторът би трябвало да бъде приключен до края на тази година.

В идващия месец ще бъде рестартирано строителството в идващия сектор - сред Бела и Ружинци. Около средата на годината се чака да има позволение за градеж за секторите сред Ружинци и Монтана.

Най-проблемният сектор е Монтана - Враца , за който от 2013 година не е проектирано ново трасе откакто е отречено съществуващото, разяснява министър Цеков. И добави, че оповестената социална поръчка за създаване на нов скоростен път сред Враца и Монтана и за рационализация на обхода на Враца е пред привършване. Същевременно е оповестена социална поръчка за главен ремонт на сектора сред Враца и Мездра, тъй че да може да се свърже с новото трасе сред Мездра и Ботевград, което в границите на 2024 година би трябвало да бъде напълно отворено за придвижване.

Реалистично видяно се надявам, че до края на 2026 - 2027 година бихме могли да имаме изцяло построено това трасе, добави Андрей Цоков.
 Снимка 656138
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР