Транспортният коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна

...
Транспортният коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна
Коментари Харесай

Денков вика Урсула за коридора Солун-Варна-Констанца

Транспортният кулоар от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с опция за удължение към Молдова ще бъде съществена тематика на среща проведена от българското държавно управление при започване на октомври месец. Срещата ще се състои в " Евксиноград ", като са поканени Гърция, Румъния, а и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Молдова Мая Санду.

Идеята е по трасето да бъде построена съвременна транспортна, информационна и енергийна инфраструктура, която ще засилва икономическите, а и политическите връзки сред включените страни.

Бъдещият кулоар ще действа още по-ефективно, когато всички страни по трасето станат членки на Шенгенското пространство и границите сред тях отпаднат, предпоставят от държавното управление Денков/Габриел.

Срещата беше контрактувана по време на еднодневното посещаване на акад. Денков в Атина през вчерашния ден.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен са удостоверили интереса на Европейски Съюз към разширение на съюза както към Западните Балкани, по този начин и към Молдова и Украйна.

Европейският съюз (ЕС), Гърция, страните от Западните Балкани, България, Румъния и Молдова поддържат постигането на резистентен мир в Украйна въз основата на мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски. Те обявиха това нощес на вечеря в Атина, чийто хазаин беше гръцкият министър председател Мицотакис, а в срещата се включи и персонално украинският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР