Транспортният бранш излиза на национален протест днес. Пред Министерството на

...
Транспортният бранш излиза на национален протест днес. Пред Министерството на
Коментари Харесай

Превозвачи излизат на протест, медици на палатки пред здравното министерство |

Транспортният отрасъл излиза на народен митинг през днешния ден. Пред Министерството на здравеопазването пък медици излизат на палатки, заради  неизпълненото заричане за повдигане на заплатите в бранша. Ще стачкуват и експертите и от центровете за незабавна помощ по час дневно, в тяхна поддръжка ще се включат и лекарски асистенти и фелдшери. 

Автошествия се провеждат в редица точки от страната. В София митингът работещите в транспортния бранш ще стартира пред парк „ Враня ”, а колоната от рейсове и камиони ще стигне до президентството. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства нa пл. „ Кн. Александър I “, като се изключи рейсовете и камионите на участниците в митинга и отвън местата в режим на платено паркиране „ длъжностен абонамент “. От 08.00 часа до привършване на митинга се не разрешава придвижването и се позволява паркирането на рейсовете и камионите на участниците в митинга в последна дясна лента на пътното платно на бул. „ Цариградско шосе “ в сектора сред Околовръстен път и „ 7–ми километър “ (пътен възел с бул. „ Христофор Колумб “) в посока Център, като се обезпечат вход-изходите на прилежащите обекти и без да се засягат спирките на градския превоз, заяви Столична община. 

Недоволството си ще изразят и интернационалните и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян. 

Основните претенции на транспортния бизнес са понижаване цените на горивата, да не се усилват цените в тол-системата, както и да не се вкарва таксуване за второстепенните пътища.  Ако до 20 дни претенции им не бъдат изпълнени, ще има нов народен митинг на 18 май, който ще блокира придвижването по автомагистрали, гранични пунктове и автогари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР