Транспортната комисия във Варна гласува нови правила за използването на

...
Транспортната комисия във Варна гласува нови правила за използването на
Коментари Харесай

Спъват е-тротинетки във Варна до 25 км/ч

Транспортната комисия във Варна гласоподава нови правила за потреблението на електрически тротинетки . Промените са въведени по Наредбата за организация на придвижването на територията на общината и импортирани от групата на ГЕРБ в локалния парламент.

Максималната скорост за електрическите транспортни средства се планува на 25 км/ч. Карането се лимитира до 5 км/ч по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки и пешеходни зони. Глобата ще бъде 50 лева Предвижда се и възбрана за паркирането на тези пространства, както и по спортни площадки и спирки на градския превоз.

Задължително ще бъде потреблението на програмен продукт за ограничение на скоростта и предотвратяването на погрешно паркиране на тротинетки чартърен. При паркинг нарушавания притежателите или операторите ще са длъжни да отстранен транспортното средство не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа - в почивни. Ако това не се случи, глобата ще бъде в размер на 300 лв., а при наново осъществяване - 500 лв..

Допълнително, при нарушаване на ограничаването за скоростта санкциите за компании ще са сред 500 и 1 000 лв., а за погрешно паркиране - 500 лв. и сред 800 и 2000 лв. за наново нарушаване.

Членовете на ГЕРБ показват потребността от ясни правила поради засилващото се потребление на самостоятелни транспортни средства. Това може да се дължи на понижените излъчвания от тротинетки и неналичието на чести произшествия с тях. Смята се, че те понижават и трафика, тъй като близо 80% от потребителите на тротинетки са посочени като досегашни водачи на коли.

Промените ще влязат в действие след установяване на паркинг местата и оповестяването им на уеб страницата на Общински съвет - Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР