Трансферът на Кристиано Роналдо през лятото от Реал Мадрид в

...
Трансферът на Кристиано Роналдо през лятото от Реал Мадрид в
Коментари Харесай

Каре от Реал Мадрид мечтае да последва Роналдо в Ювентус

 Босът на Ювентус съпостави Роналдо със супергерой
Трансферът на Кристиано Роналдо през лятото от Реал Мадрид в Ювентус изненада и шокира футболния свят в две посоки. Според мнозина е било полуда звезда от ранга на португалеца да отива в Торино, а съгласно други - не по-малко щуро е било да се заплащат 100 милиона евро за футболист над 30-те.

Няколко месеца по-късно обаче нещата наподобяват друго. Реал Мадрид е в рецесия. " Белия балет " катастрофира против Барселона, уволни треньора си, а резултатите на мадридчани станаха непредсказуеми. В Ювентус всичко е назад. След опознавателния старт, Роналдо още веднъж е в познатата си роля на двитател на играта. В последните 12 мача той няма гол или асистенция единствено в две срещи.

Девет гола и четири асистенции му донесоха до момента обожанието на почитателите, шефовете и уважението на съотборниците. Киелини, Пянич, Куадрадо се надпреварват да хвалят трудовата нравственос на португалеца и никой не завижда за заплатата му от 30 милиона евро. Самият Роналдо е благополучен в Торино.

Той мина леко през абсурда за обезчестяване с съвсем десетилетна отминалост. От клуба застанаха зад него и заглушиха медийната нервност. Подобно нещо в Мадрид наподобява малко евентуално. Мечтата на всички в Ювентус е спечелването на Шампионската лига, а Роналдо я споделя изцяло и подготвен да помогне.

Куриозно, само че той въодушевява освен съотборниците си в Ювентус, а и някогашните си сътрудници в Реал. Поне четирима футболисти на мадридчани желаят да се причислят към него. Един от тях е бранителят Марсело, който към този момент 10 години е в Реал и несъмнено скучае на едно и също място. Лука Модрич е идващият в листата, още повече, че е съответна цел на Ювентус. Той е спрягат и за Интер, само че " Старата госпожа " надали ще допусне хърватинът да укрепи съперник.

Третият е Марко Асенсио, който може да бъде взет чартърен, да натрупа самочувствие и по-късно да се върне в ролята на водач в Реал. Най-близо до изхода в Мадрид е вратарят Кейлор Навас. Той пази за мадридчани при спечелването на трите следващи Шампионски лиги, само че беше забит на пейката за сметка на Тибо Куртоа. Друг е въпросът има ли потребност Ювентус от нов вратар.

Такова всеобщо преселение надали е допустимо, само че най-малко двама от изброените може да се озоват в Торино. Ювентус сега е клубът, който най-открито декларира упоритостта да завоюва Шампионската лига. Торинци разполагат със състав, пари, стабилен треньор в лицето на Масимилиано Алегри. Радостта в Торино и Италия ще е голяма, като същото надали може да се каже, в случай че Реал по някакъв метод завоюва четвърта поредна ШЛ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР