Трансексуален волейболист дебютира в женското първенство на Бразилия. 33-годишната Тифани

...
Трансексуален волейболист дебютира в женското първенство на Бразилия. 33-годишната Тифани
Коментари Харесай

Транссексуален дебютира в женския волейбол на Бразилия


Трансексуален волейболист дебютира в женското състезание на Бразилия. 33-годишната Тифани Абреу се появи в игра за тима на Волей Бауру и изрази упоритости да взе участие на олимпиадата в Токио през 2020.

Абреу не е инцидентно име във волейбола, само че основава репутацията си като...мъж. Голяма част от кариерата му минава в Европа, Южна Америка и Индонезия преди през 2012 година да открие, че желае да е жена.

Пет години Абреу се подлага на хормонална терапия, с цел да отговори на условията за присъединяване при дамите и най-накрая съумява.

По принцип в Бразилия не е оригиналност присъединяване на транссексуални спортисти, само че за първи път това се случва в елитната волейболна лига. Участието им на олимпийски игри също не е проблем, защото през 2016 година МОК позволи да се появяват на олимпийски игри.

Primeira atleta trans no vôlei brasileiro Tiffany Abreu chegou com todo nessa Superliga, atuando muito bem na sua estréia e levando o troféu Viva Vôlei na sua segunda partida pelo Vôlei Bauru
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР