Трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" конструктивно е изцяло завършено,

...
Трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" конструктивно е изцяло завършено,
Коментари Харесай

Движението по ул. Граф Игнатиев ще бъде пуснато преди коледните празници

Трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев " градивно е напълно приключено, положен е релсовият път, контактната мрежа и настилките, сега се извършват довършителни действия, откакто те бъдат приключени ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, която ще издаде Акт 16 и позволение за прилагане. Това сподели заместник-кметът на София Евгени Крусев пред публицисти след съвещанието на Столичния общински съвет.

Той уточни, че вършат всичко допустимо стартирането на трамвайното придвижване да се случи оптимално бързо. Крусев не се ангажира с съответна дата, само че добави, че ще бъде пуснато преди коледните празници.

"Работи се по поетапното и навременно унищожаване на загражденията по улица "Граф Игнатиев ", макар че ремонтът не е завършил ", сподели ръководителят на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева.

Калоян Паргов, ръководител на групата съветници от Българска социалистическа партия, уточни, че в последващи сходни планове, които плануват по-дълъг период на поправки, би трябвало да се създаде юридически механизъм, тъй че те да получават обезщетения. "Това, че компанията реализатор сега ще им направи цоклите на магазините или някакви дребни ремонтни действия, не може да компенсира загубите на една огромна част от тях ", разяснява Паргов.

От Българска социалистическа партия желаеха в контактната група, основана от съветниците от ГЕРБ да вземат участие представители на всички групи в Общинския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР