Тръмп се опитва да забави процеса по делото за незаконно

...
Тръмп се опитва да забави процеса по делото за незаконно
Коментари Харесай

Тръмп се опитва да забави процеса по делото за незаконно съхранение на документи преди изборите

Тръмп се пробва да забави процеса по делото за нелегално предпазване на документи преди изборите. Той прикани съдията, който се занимава с делото за нелегално предпазване на секретни документи, да отсрочи процеса. Той се надява да завоюва президентските избори на годината и да се помилва. Това оповестява The Hill.

„ Като водещ претендент за изборите през 2024 година Тръмп изрично декларира, че тази година не може да се организира обективен развой в сходство с конституцията “, съгласно документи, подадени в съда от името на юристите на някогашния президент.

Очаква се окръжният арбитър на Съединени американски щати Айлин Кенън скоро да актуализира графика на чуванията. Освен това е допустимо тя да отсрочи началото на процеса по делото Тръмп, който е плануван за 20 май.

Първоначално Тръмп предложи 12 август като различна дата, само че по-късно сподели, че би било незаслужено да бъде съден в година на избори.

Обвинението, представлявано от специфичния прокурор Джак Смит, който в началото се опита да изправи някогашния президент пред съда допустимо най-скоро. Сега желае чуване на 8 юли.

Вестникът отбелязва, че в случай че процесът се удължи и Тръмп бъде определен за президент за нов мандат, той може да спре и двете каузи, водени от специфичния прокурор Смит, и по-късно да се помилва.

Както беше обявено, при положение на нелегално предпазване на секретни документи Тръмп е упрекнат по 40 пункта, в това число опит да попречи на държавното управление да върне документите. Бившият притежател на Белия дом не се признава за отговорен и се счита за почтен.

Източник: The Hill./Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР