Тръмп представи плановете на администрацията си за данъчната реформа в

...
Тръмп представи плановете на администрацията си за данъчната реформа в
Коментари Харесай

Тръмп представи най-големия план за данъчна реформа в САЩ от 30 г. насам

Тръмп показа проектите на администрацията си за данъчната промяна в Индианаполис

© Jonathan Ernst Още по тематиката
Планът за данъчна промяна на Тръмп оскъпи $

Пазарите гледат и към референдума за самостоятелност на Каталуния
27 сеп 2017
Какво ще стане с Европейски Съюз след немските избори

Заедно с френския президент Еманюел Макрон Меркел ще стартира деликатни промени в еврозоната, защитата и финансите на съюза
23 сеп 2017

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа най-големия проект за смяна на данъчните закони в Съединени американски щати за последните три десетилетия. В него е планувано понижаване на налозите за множеството американци, както и огромно понижение на корпоративния налог, който може да бъде свален от 35% на 20%. Промените, препоръчани от Тръмп, са направени взаимно от неговата администрация и данъчния комитет в Конгреса. Планът беше мигновено подложен на критика, тъй като има страхове, че може да докара до още по-голямо струпване на бюджетен недостиг, написа Reuters.

Сред критиците на предлаганите промени е и републиканският сенатор Боб Коркър, който е прочут с това, че е един от най-големите фискални консерватори в Конгреса. " Това, което мога да ви кажа, е, че няма да гласоподавам за никой закон, който подвига още нашия недостиг ", разяснява Коркър, който по-рано през седмицата разгласи, че няма да се кандидатира за трети мандат в Сената през 2018 година

Традиционно рецензия имаше и от Демократическата партия, която е против проекта от месеци. Сенатор Рон Уайдън, който е най-високо поставеният демократ в данъчния комитет в Сената, се разгласи срещу проекта на президента.

Тръмп разяснява в Индианаполис, където реши да показа проекта си, че той е ориентиран към работещите хора, към по-бързо разрастваща се стопанска система, по-лесен данъчен код и повече работни места. Той добави още, че това е единствено рамката, направена от администрацията му, а всички елементи ще би трябвало да бъдат запълнени в двете камари на Конгреса.

Съмнения измежду републиканците

Данъчните промени в настоящия им тип биха минали мъчно през Конгреса. Републиканската партия, която държи както президентството, по този начин и Сената и камарата на представителите, е разграничена. Това си пролича най-силно, когато тя не се оправи с премахването или даже смяната на здравната промяна на Барак Обама, за което републиканците упорстваха и водеха акция през последните седем години. Сега, въпреки цялата партия да желае по-ниски налози, твърдите фискални консерватори като Боб Коркър и Тед Круз сигурно ще имат проблем с новите закони, в случай че те доведат до още по-голям бюджетен недостиг. Това важи с още по-голяма мощ, откакто националния дълг на Съединени американски щати надвиши 20 трлн. $.

Тръмп разяснява няколко пъти, преди да показа проекта, че желае той да бъде създаден дружно с демократите, само че това не се случи и цялата рамка за данъчна смяна е написана от неговите стопански съветници отпред с Гари Кон, финансовия министър Стив Мнучин и републиканците от Конгреса, освен това при затворени порти.

Въпреки че възможностите за приемането на проекта наподобяват ниски все още, републиканците ще се насочат към приемане на данъчните промени още през тази година. През 2018 година в Съединени американски щати ще се проведат междинни избори за по-голямата част от местата в Конгреса, а партията не може да се похвали с нито една огромна победа през 2017 година Конгресът на Съединени американски щати е и с равнища на утвърждение от към 23%, надалеч под също непопулярния Тръмп, чието утвърждение е към 40%.

Затваряне на малките врати

Може би най-важното в целия пакет е понижението на корпоративния налог от 35% на 20%. Въпреки че 35-процентната ставка е относително висока, сега фирмите употребяват доста малки врати в комплицирания данъчен код. Сега Тръмп желае да затвори всички вероятни малки врати и всички доходи на фирмите да бъдат облагани с по-ниски ставки.

Пазарите реагираха добре на представянето на проекта, който чакаха още от януари. Анализатори обаче показаха, че макар огромните промени те сигурно не са по-големи от последната данъчна промяна в Съединени американски щати, направена от Роналд Рейгън дружно с двете огромни политически партии. Тогава целият данъчен код беше изменен, само че с последна цел федералните доходи да не бъдат намалени. Най-важните предлагани промени

Корпоративният налог да бъде понижен от 35% на 20%.

Данъчната ставка за дребните предприятия, които съставляват 95% от целия бизнес в Съединени американски щати, да се намали до 25%.

Седемте разнообразни скали за облагането на приходите на жителите да се понижат на три - и приходите ще се таксуват с 12, 25 и 35%. Доходите на най-богатите ще бъдат облагани с 35%, вместо сегашните 39.6%. Най-бедните ще бъдат облагани с 12%, което на доктрина е по-висока ставка от сегашните 10%, само че анализаторите показват, че с други промени в данъчния код всички жители ще получават по-голяма част от парите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР