Тръмп потвърди, че няма да се присъедини към републиканските президентски дебати тази седмица

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп, фаворитът за номинацията
Коментари Харесай

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп, фаворитът за номинацията на републиканците на президентските избори през 2024 г., потвърди, че няма присъединете се към първичните дебати на Републиканската партия тази седмица.

Тръмп от месеци предполагаше, че ще пропусне дебата в сряда вечерта в град Милуоки в средния запад, твърдейки, че е добре известен сред американската общественост, така че няма смисъл да дава шанс на републиканските му съперници да го атакуват.< /p>

В неделя проучване на CBS показа, че той е предпочитаният кандидат за 62 процента от републиканските гласоподаватели, а най-близкият му съперник губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е с 16 процента. Останалите кандидати в надпреварата на партията за номинацията имаха под 10 процента подкрепа.

„Обществеността знае кой съм и какво успешно президентство имах“, каза Тръмп в своята платформа Truth Social, цитирайки въпроси като енергетиката, сигурността на границите и армията. „ЗАТОВА НЯМА ДА ПРОВЕЖДАМ ДЕБАТИТЕ!“

Ню Йорк Таймс съобщи миналата седмица, че Тръмп е седнал за записано интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън, което се очаква да бъде публикувано онлайн в сряда в опит да изпревари съперниците си.

Отсъствието на Тръмп от дебата тази седмица може да остави ДеСантис във фокуса на атаки от други кандидати, които искат да се позиционират като основна алтернатива на бившия президент. Сред другите кандидати са бившият вицепрезидент Майк Пенс, посланикът на Тръмп в ООН Ники Хейли и сенаторът от Южна Каролина Тим Скот.

Победителят в номинацията на републиканците ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на изборите през ноември 2024 г.

Говорителят на кампанията на ДеСантис, Андрю Ромео, каза, че губернаторът на Флорида очаква с нетърпение да бъде в Милуоки, за да сподели визията си за евентуално президентство.

„Никой няма право на тази номинация, включително Доналд Тръмп. Трябва да се появиш и да го спечелиш“, каза Ромео в X, известен преди като Twitter.

По-рано този месец Тръмп беше обвинен в щата Джорджия по обвинения в рекет и поредица от предизборни престъпления след двегодишно разследване на усилията му да отмени изборната си загуба през 2020 г. от Байдън.

Бившият президент също е изправен пред обвинения в три други случая в Ню Йорк, Вашингтон, окръг Колумбия, и Флорида.

Тръмп твърди, че е жертва на „лов на вещици“.

Прокурорът на Джорджия даде на Тръмп срок до 25 август да се предаде на властите.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР