Тръмп окачествява плана като тласък за средната класа, инвестициите, заетостта

...
Тръмп окачествява плана като тласък за средната класа, инвестициите, заетостта
Коментари Харесай

Най-богатият 1% от американците ще спечели най-много от републиканския данъчен план

Тръмп окачествява проекта като подтик за междинната класа, вложенията, заетостта и икономическия напредък

Още по тематиката
Данъчната промяна на Тръмп към този момент влиза за разискване

Освен че ще облекчи част от бизнеса и жителите, ще докара до растеж на дълга
4 ное 2017
Тръмп показа най-големия проект за данъчна промяна в Съединени американски щати от 30 година насам

Републиканската партия желае да одобри измененията до края на годината, само че разломът в партията дава обещание проблеми
28 сеп 2017 Най-богатият 1% от американските семейства ще получи близо половината от изгодите на републиканската данъчна промяна до 2027 година Неговият приход след облагането ще се повиши с 2.2%, до момента в който за хората с по-ниски приходи няма да има основна смяна. Тези със междинни приходи ще имат нарастване от 0.4%. Това демонстрира нов разбор на данъчната промяна на Камарата на представителите, изработен от Tax Policy Center и представен от Financial Times.

Докладът евентуално ще бъде употребен от демократите, които нападат предложенията на републиканците от Камарата на представителите, защото считат, че облагодетелстват богатите семейства. Докато републиканците, ръководени от президента Доналд Тръмп, окачествяват проекта като подтик за междинната класа, вложенията, заетостта и икономическия напредък.

" Относително скромни " резултати

Според Tax Policy Center промяната съставлява " релативно непретенциозно орязване на налози за множеството семейства и релативно огромно орязване на налози за хората на върха на разпределението на средствата ". Докладът не включва в своя разбор вероятните резултати от растежа вследствие на данъчните промени. Докато републиканците отдават доста по-голямо значение на други отчети, които натъртват на изгодите от икономическия растеж, произлизащ от промените. Според тях данъчното предложение на Камарата на представителите ще докара до повдигане на заплатите с 3.1%, като ще бъдат основани 975 хиляди нови работни места.

За републиканците обаче е притеснителен изводът от отчета на Tax Foundation, че техният проект ще понижи федералните доходи с 1.98 трлн. $ за десетилетие, или с 989 милиарда $, откакто към изчисленията се прибавят резултатите от растежа. Конгресният бюджетен офис пък предвижда, че данъчната промяна на Камарата на представителите ще повиши недостига за 10 години с 1.7 трлн. $, откакто се прибавят спомагателните разноски за дълговото обслужване, само че се изключат макроикономическите резултати.

Прогнози на Комисията за виновен федерален бюджет сочат, че проектът ще добави 155 милиарда $ към недостига единствено през 2028 година Това ще тормози поддръжниците на строги ограничения по отношение на недостига, които упорстват, че данъчната промяна няма да усили държавния дълг.

Двата проекта на републиканците

В четвъртък републиканците от Сената показаха собствен данъчен проект, който се разграничава от версията на Камарата на представителите по няколко точки, написа Reuters. Затруднявайки републиканския проект за огромна данъчна промяна, сенаторите показва, че също както и Камарата на представителите те желаят понижаване на корпоративния налог от 35 на 20%, само че през 2019 година, а не от следващата година.

Инвеститорите са разтревожени от разликите в двете оферти. Въпреки пречките обаче републиканците потвърдиха задачата си да вкарат финалния вид на законодателството до края на тази година. Ако проектът проработи, това ще бъде първото огромно законодателно достижение на Тръмп, откогато зае президентския пост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР