Трагичният случай става през декември 2021 година в град Божурище6

...
Трагичният случай става през декември 2021 година в град Божурище6
Коментари Харесай

Шест години затвор получи мъж, пребил приятелката си до смърт

Трагичният случай става през декември 2021 година в град Божурище

6 години затвор получи мъж, предизвикал гибелта на половинката си. Жената умряла след нечовечен побой в дома им в град Божурище през декември 2021 година. Това оповестяват от държавното обвиняване.

М.Г., на 31 години, живеел на фамилни начала с В.В. в къща в обитаемото място дружно с трите ѝ деца. Между двамата постоянно възниквали кавги по разнообразни мотиви. Мъжът ѝ отправял закани вербално и по телефон за кавга. Понякога посягал и физически на дамата.

Около 23:00 часа на 28.12.2021 година подсъдимият и дамата още веднъж се скарали. Той ѝ нанесъл няколко удара с ръце в региона на тялото и на главата, ритници с крайник, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата съумяла да се обади по телефона на децата си и да ги осведоми за случилото се.

Първоначално В.В. усетила мощно главоболие, а по-късно и отчасти обездвижване. Дъщеря ѝ подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Адресът бил посетен от доктор и полицейски патрул. С оглед здравословното положение на дамата тя била превозена в болнично заведение. Въпреки подхванатото лекуване, тя умряла.

От направените съдебномедицински експертизи излиза наяве, че причина за гибелта на дамата е опита за удушаване, довел до закрита контузия на артерия с последвал солиден инсулт. Безспорно е открита и причинно-следствената връзка сред нанесената от подсъдимия тежка телесна щета и настъпилата гибел на В.В.

Съдът призна подсъдимия М.Г. за отговорен за осъщественото от него действие и му наложи наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР