Трагичните обстоятелства около смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, охранител във

...
Трагичните обстоятелства около смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, охранител във
Коментари Харесай

Крадливите Обединени „патриоти” задминаха по корупционна наглост дори ДПС

Трагичните условия към гибелта на 25-годишния Даниел Тасев, охранител във компанията „ Дефанс консулт ”, която охранява, както се оказа, не Народното събрание, а ремонта на същото, разкриха странни зависимости във висшите ешелони на властта, показващи голям спор на ползи и нагла ”патриотична ” корупция, пишат от партия ”Възраждане ”.
Това единствено по себе си е принос в международната бизнес охранителна процедура – защита на ремонт на към този момент охряняван обект!? В същото време от съветската ЧВК „ Вагнер”, американската „ Блекуотър”, английската " Аегис ", както и всички други водещи международни частни охранителни компании, печелят парите си, проливайки кръвта си по пустините на Близкия изток. Те могат единствено да се учат от българската „ Дефанс консулт” на това по какъв начин се печели единствено от това да гледаш по какъв начин някой различен работи.

В хода на следствието на този случай няколко медии стигнаха до шокиращи разкрития, които при други условия, най-вероятно в никакъв случай нямаше да станат известни. Оказва се, че компанията, в която е работил откритият мъртъв охранител, е била благосъстоятелност на заместител обществената министърка Султанка Петрова (от квотата на " ВМРО-БНД " и " Обединени патриоти " ), а понастоящем едноличен притежател и шеф на охранителната компания е Филип Чипев, който изяснява пред БТВ, че е " татко на внуците " на Султанка Петрова. Нейният брачен партньор пък бил негов прокурист, пишат още от партията.

От " Възраждане " задават и следните няколко въпроса:

Първо, по какъв начин тъкмо се охранява ремонт и то в постройката на Народното събрание, която е в листата на стратегическите обекти от национално значение и по този начин или другояче се охранява от Националната работа за защита (НСО)? Излиза, че ние данъкоплатците плащаме два пъти за едно и също нещо - един път за цялостната защита на Народното събрание от НСО, чийто бюджет се образува от нашите налози и повторно, посредством обществените средства, които са изхарчени през социална поръчка за защита на ремонт в постройка, охранявана от НСО. Да не би от въпросната социална поръчка да не е имало никаква потребност, а просто да е измислена, с цел да могат избрани хора да вземат апетитна сума? Това обаче са въпроси, които би трябвало да бъдат заложени не от нас, а от прокурор.

Второ, комисията която е оповестила компанията „ Дефанс консулт” за победител в състезанието за публичната поръчка за защитата на въпросния ремонт, не е ли знаела, че напълно до неотдавна тази компания е била благосъстоятелност на върховен държавен служител, а притежател и шеф на същата сега са лица в близки родствени връзки с въпросния върховен държавен служител, някогашен притежател на същата? Защо комисията, която е трябвало да разгласи спечелилия, не е направила нужните инспекции и не е отстранила компанията „ Дефанс консулт” заради спор на ползи?

Трето, на какъв брой е оценена самата защита на ремонта за 22 милиона лв.? Поради каква причина плащаме евентуално голяма сума за активност, която не изисква никакви разноски и капиталовложения?

Четвърто, за какво към момента няма реакция от прокуратурата и от новия орган за битка с корупцията - Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, по-известна като КПКОНПИ? Ако не знаят защо тъкмо да проверяват тази спекулация и по какъв начин да я квалифицират, ние от " Възраждане " ще им помогнем. Това се назовава търговия с въздействие и спор на ползи, или още по-кратко - корупция!

И пето, от " Възраждане " настояваме Султанка Петрова и останалите овластени представители на незаконната коалиция " Обединени патриоти " да подадат незабавна оставка, дружно с ръководещите взаимно с тях ГЕРБ. След това те би трябвало да се проверяват и в случай че злоупотребите им се потвърдят - да бъдат вкарани в пандиза!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР