Трафикът на хора е престъпление, което експлоатира жени, деца и

...
Трафикът на хора е престъпление, което експлоатира жени, деца и
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден за борба с трафика на хора

Трафикът на хора е закононарушение, което експлоатира дами, деца и мъже за многочислени цели. Според Международната организация на труда 21 милиона души са жертви на насилствен труд в международен мащаб. Тази оценка включва и жертви на трафик на хора за трудова и полова употреба.

Всяка страна по света е наранена от трафика на хора, без значение дали е страна на генезис, пренос или дестинация за жертви. Почти една трета от всички жертви на трафик на хора по света са деца, а дамите и девойките съставляват 71% от жертвите, се показва в отчет на Организация на обединените нации.

Пловдив

С поредност от събития, Местната комисия за битка с трафика на хора в Пловдив, взаимно с Български Червен кръст – Пловдив, се включват в световната самодейност „ Синьо сърце “, отдадена на Международния ден за битка с трафика на хора.

Кампанията планува предприемането на разнообразни превантивни действия, включващи разнородни принадлежности за влияние върху обществеността, в това число и посредством интернет, които целят да се увеличи известността по казуса.

На 30 юли с поддръжката на Община Пловдив, водата в емблематичния шадраван с пеликаните пред постройката на общинската администрация на пл. „ Стефан Стамболов “ 1 ще бъде оцветена в наследник цвят, знак на акцията, а доброволци в непосредствена непосредственост ще популяризират осведомителни материали по тематиката.

Кампания " Синьо сърце " е оповестена за първи път през 2009 година във Виена от изпълнителния шеф на Службата за битка против опиатите и престъпността на Организация на обединените нации (UNODC), Антонио Мария Коста, а на идната година Общото заседание на Организация на обединените нации приема и Световен проект за деяние за битка с трафика на хора. Събитието е подкрепено от доста страни по целия свят и има за цел да активизира, въодушеви и насърчи за предприемане на всеобщи, взаимни дейности за битка с робството на 21 век.

Символът на акцията е „ синьо сърце “, изразяващо тъгата на жертвите на трафик. То припомня на света за студеното сърце на тези, които купуват и продават човешки същества. Синият цвят демонстрира уговорката на Обединените народи за битка с това закононарушение, което лишава хората от техните права, достолепие и унищожава фантазиите им.

Варна

За поредна година Местната комисия за битка с трафика на хора - Варна и дирекция " Превенции ", Община Варна, ще провеждат акция " Синьо сърце ". Тя ще се организира на входа на Морската градина от 18 ч. с присъединяване на към 60 доброволци от превантивните клубове, разкрити към дирекция " Превенции ".

Организаторите ще разположат щанд с осведомителни материали. Ще има и огромна рамка за фотография във тип на синьо сърце, с която всеки ще може да се снима и по този начин да изрази своята съпричастност към хората станали жертва на трафик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР