Трафик НюзПост в една от социалните мрежи разбуни духовете. Публикува

...
Трафик НюзПост в една от социалните мрежи разбуни духовете. Публикува
Коментари Харесай

Майка на четвъртокласничка обяви във Фейсбук: Детето ми намира пари всеки ден!

Трафик Нюз

Пост в една от обществените мрежи разбуни духовете. Публикува го майка на четвъртокласничка. От него излиза наяве, че детето от две седмици насам непрекъснато намира пари...

" Започна с лев-два, след това стартира през два-три дни да намира по 5 лв.. Оня ден намерила в учебно заведение 15 лв.. Вчера откри 10 лв., а през днешния ден би върха. Сутринта в автобуса - 60 лв., а в този момент, вечерта на прибиране от подготовка, на спирката - още 40. Вярно, шанс, шанс, но товааа. Не имам вяра в нереални неща, но не знам какво да мисля ", написа стъписаната от " шанса " на щерка си майка.

Веднага под поста заваляха мнения на мами, които заедно се сплотиха към концепцията, че този " шанс " може да се окаже нещо " доста рисково ". И внимателно пропускаха конкретиката, пускайки вместо нея едно успокоително " Не дай, Боже! ". Ето някои от мненията:

" Да не й ги дават, попитайте внимателно отдалече, настанаха времена към този момент да те е боязън от всичко ".

" Сама ли ги намира? Има ли някой, който да удостовери или да е бил с нея, като ги е намерила? Дано в действителност ги е намерила, че другите два разновидността са или да ги краде от учебно заведение, или някой да й ги дава поради нещо ".

" 140-160 лв. за две седмици е меко казано обезпокоително. Моето мнение е, че изобщо не е инцидентно! "

" Няма чак подобен шанс, проверете защо става въпрос, може детето да е оправно и да върти търговийка? Те днешните възпитаници не са като нас едно време, доста по-напред са ".

" Няма по какъв начин това да е истина. Проследете я, някой й ги дава, само че разберете за какво? "

" Ами дано не изключим да е шанс, само че доста малко евентуално е. Съмнително в действителност. Как се държи, когато ви ги донесе, какви са й реакциите. Какво тъкмо ви споделя. Поразпитайте я по задълбочено. След учебно заведение къде върви, с кого и така нататък Проведете спокоен разговор, с цел да стигнете до истината. Ако примерно сте имали сложен миг (финансов), детето ви може да е решило да ви зарадва и помогне и за това да ги взима от някъде. Говорете и с учителката. Тази възраст е много особена и може да им хрумнат какви ли не работи ".

" Опитайте да наблюдавате скрито щерка си, внимавайте да не Ви види. Може някой да я кара да прави нещо неправилно, да я изнудва за нещо.... да й заплаща, като я карат да прави нещо... "

" А и това, че треньорът е Ваш непосредствен, не значи, че можете да му имате цялостно доверие... Извинявайте, не желая да Ви обидя или нещо такова! Опитвам се да Ви дам някакви насоки и да Ви оказа помощ! И аз имам щерка и наследник ".

" Не ми наподобява да е случайност. Проследете детето, треньора... единствено да не е попаднала на някой педофил? Или да придвижва някакви неща и някой да й заплаща ".

" Някой го вербува за нещо, детето усеща, че не са наред нещата, само че не схваща за какво. И търси помощ. Която би трябвало да се появи незабавно. "

" Да, детето може би има шанс, само че със сварата! Точно сега е бумнала тази игра в учебните заведения и освен там. Може да си залага паричките за закуска и да печели повече! Има доста разновидности, само че вие проверете и проследете най-добре! "

" Личното ми мнение е, че детето краде. 100 лева за ден е съвсем невероятно и на карти да спечелиш сред връстниците си. Или краде, или някой й ги дава. Не се карайте с нея. Опитайте да разберете от къде идват парите преди да е станал по-сериозен казусът ".

***

Вариантите за късметлийския дъжд от пари съгласно майките в интернет се сплотяват към няколко неща: кражба, изнудване от някого (най-много предположения има за педофил), игра на карти в учебно заведение със залози или " търговийка "... Вие какво мислите?

 

Трафик Нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР