trafficnews.bgНаскоро Google обяви, че е въвела нов алгоритъм, който е

...
trafficnews.bgНаскоро Google обяви, че е въвела нов алгоритъм, който е
Коментари Харесай

Как да разпознаем фалшивите приложения за телефона

trafficnews.bg

Наскоро Гугъл разгласи, че е въвела нов логаритъм, който е разкрил и махнал над 700 000 подправени приложения в Play Store. Въпреки това към момента има много подправени и злонамерени приложения в онлайн магазина на Android, Които съумяват да заобиколят отбраните. AndroidPIT дава няколко съвета по какъв начин да разпознаем тези приложения.



На първо място са ненужните приложения

Например фенерчетата. Повечето смарт телефони към този момент имат вградена такава функционалност, освен това с голям брой благоприятни условия, разнообразни премигвания и други Въпреки това към момента има доста такива приложения в Play Store, като множеството от тях в действителност желаят и достъп до функционалности, които не ги визира, да вземем за пример SMS-. Коректно приложение за фенерче ще желае достъп единствено до камерата, с цел да може да задейства светкавицата.



Приложенията за оптимизация посредством чистне на кеш файловете и RAM също постоянно могат да бъдат рискови. Смартфоните към този момент си имат вградени сходни функционалности, написа Digital.bg. А Android лимитира опциите на всички приложения да взаимодействат с значими файлове в операционната система и по тази причина сходни приложения действително не трансформират доста.



Втори симптом са разрешенията за достъп

Преди апаратура на приложение, Play Store постоянно демонстрира лист с достъп до какви функционалности в телефона ще желае даденото приложение. Тук най-лесно се „ хващат ” злонамерените приложения. Програма за обработка на фотоси няма потребност от достъп до листата с контакти да вземем за пример. Игра няма защо да желае достъп SMS-ите.

Трети симптом за копията или другите възможности на известни приложения

Тук най-често става дума за игри. Те се показват като усъвършенствана версия на известна ира или приложение. Или пък като безвъзмездна версия на платена игра или приложение. Липсват пояснения за какво даденото приложение се нуждае от достъп до тъкмо избрани функционалности в телефона. Рейтингът им е доста висок макар разнопосочните мнения. Обикновено рейтингът може да се „ напомпа ” с ботове.



Добрите приложения ще изясняват съответно защо им би трябвало достъп до дадена функционалност. Те авансово и ясно ще са показали, че в тях има реклами или се предлага пазаруване на в допълнение наличие. Страницата им в Гугъл Play ще има ясни контакти, уебсайт и приложението ще е обновявано постоянно. Така потребителят може да придобие ясна визия за приложението и неговия основател.



Проверка в интернет също е добър метод да се разбере дали обещано приложение, което наподобява подозрително, към този момент е създавало проблеми на други консуматори. Така с малко авансово внимание, можем да си спестим много главоболия от неточни приложения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР