trafficnews.bgЖителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест

...
trafficnews.bgЖителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест
Коментари Харесай

Пловдивско село излиза на протест! Пребиха военен, Специалните сили въдворяват ред

trafficnews.bg

Жителите на село Войводиново ще излязат довечера на митинг след нахлуване от роми над военнослужещ. Двама младежи от ромски генезис са нападнали 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив през вчерашния ден.

``
реклама

Инцидентът е станал по обяд пред очите на редица очевидци. По роман на свидетел, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората в близост се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на Специалните сили, които предотвратяват по-тежки конфликти.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха за TrafficNews.bg, че случаят е станал през вчерашния ден към 13.30 часа, като двама младежи на 17 и 21 години са били арестувани поради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след обзор е бил освободен за домашно лекуване.

Срещу двамата побойници е почнало досъдебно произвеждане за нанасяне на телесна щета  по хулигански подбуди.

Протестът е плануван довечера от 18.00 часа пред църквата в селото.

„ Искаме ромите, които всички живеят в противозаконни къщи да бъдат изселени отсам! През годините те станаха ужасно доста. Ако допреди 15 години бяха 10-20, сега са стотици! Страх ни е за децата ни ”, сподели жена от селото пред наш кореспондент.
 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР