trafficnews.bgБългарската спринтьорка Ивет Лалова-Колио записа поредния забележителен успех в богатата

...
trafficnews.bgБългарската спринтьорка Ивет Лалова-Колио записа поредния забележителен успех в богатата
Коментари Харесай

Страхотно! Ивет ще бяга на финал на световното

trafficnews.bg

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио записа следващия незабравим триумф в богатата си кариера, откакто се класира за финала на 200 метра на Световното състезание по лека атлетика в Доха. Ивет финишира трета в своята серия с 22.58 секунди (+0.4 м/сек) и трябваше да чака и третата серия, с цел да научи ориста си. 35-годишната спринтьорка влезе във финала с първото по мощ “губещо ” време и общо седми резултат. В нейната серия тя беше изпреварена от американката Британи Браун с 22.46 секунди и от Тина Гейтър (Бахама) с 22.57 секунди. Олимпийската шампионка Илейн Томпсън (Ямайка) пък не започва в полуфиналите.



Най-силно достижение в полуфиналите записа европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) - 22.16 секунди (+0.5 м/сек). Останалите финалистки са Англерн Анилус (САЩ) с 22.49 секунди, Муджинга Камбунджи (Швейцария) с 22.49 секунди, Дезире Брайънт (Бахама) и Джина Бас (Гамбия) с 22.60 секунди.

Това е седмото следващо присъединяване на Ивет на международно състезание и общо трети край за нея. Досега тя имаше по един край на 100 метра (Дегу 2011) и един на 200 метра (Пекин 2015). И на двете шампионати се подреди седма. През сезона балканската шампионка на 100 и 200 метра от Правец 2019 има 22.45 секунди, а персоналният й връх е 22.32 секунди от 2015 година. Финалът на 200 метра при дамите е на следващия ден в 22:35 часа. Това е втори край за българските спортисти на Световното в Доха. Вчера Мирела Демирева приключи десета в скока на височина. Днес в същата дисциплинираност Тихомир Иванов остана отвън финала. С 2.26 метра от трети опит той остаа на 16-о място.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР