Традиционно по това време на годината Файненшъл таймс“ публикува прогнозите

...
Традиционно по това време на годината Файненшъл таймс“ публикува прогнозите
Коментари Харесай

Какви са прогнозите на Файненшъл таймс за 2022 година?

Традиционно по това време на годината " Файненшъл таймс “ разгласява прогнозите на създателите на авторитетното издание за някои от най-важните идни или упования събития по света.

Светът на ръба на 2022 година наподобява изключително непредсказуемо и тревожно място. За първи път на два въпроса от изданието дават отговор с " не " - дали Русия и Китай ще атакуван свои съседи. По-малко оптимистично създателите на изданието считат, че по-заразен вид на ковид от Омикрон може да се появи. 
Файненшъл таймс: Европейски Съюз прекомерно дълго толерираше корупцията в най-бедната си членка
Авторитетният английски ежедневник " Файненшъл таймс " излиза през днешния ден с публицистичен материал във връзка парламентарните избори в България, о...
Прочети повече
Ето и някои от прогнозите на " Файненшъл таймс ", показани от БНР

Ще се появи ли по-лесно портативен вид на Covid-19 от Делта и Омикрон?

Да. Мнозинството вирусолози чакаха Делта да бъде завещан от нещо по-заразно, само че малко на брой предвидиха сходна скок в преносимостта като Омикрон. Вирусът може да болести милиарди през 2022 година, тъй че би било изненадващо да няма еволюция до нещо, което се популяризира още по-бързо. Дали идващият преобладаващ вид ще предизвиква по-тежко протичане на заболяването и повече смъртни случаи, ще зависи от равнището на имунизация и обществена отдалеченост по света.

Ще бъдат ли най-сетне задоволителни националните климатични проекти, с цел да лимитират стоплянето до 1,5 градуса по Целзий до COP27 в Египет?

Не. Дори с всички нови климатични обещания в Глазгоу на срещата COP26 анализатори показват, че светът ще продължи да се затопля с най-малко 1,8 градуса от прединдустриалните равнища, а по-вероятно с 2,4 градуса.
Биткойн нараства до 100 000 $ през 2022 година?
2021 бе годината, в която блокчейн и криптовалутите най-сетне започнаха да се трансформират от нещо нишово в комерсиална концепция, като с изключение на...
Прочети повече
Ще избере ли Франция крайнодесен президент?

Не. Френската последна десница приветства ново попълнение преди президентските избори през април: Ерик Земур. Но (все отново доста неща могат да се случат за 4 месеца) той разделя ултранационалистическия избор – най-много за сметка на Марин льо Пен, която може и да не стигне до балотаж. На втори тур тя или Земур ще се изправят най-вероятно против сегашния президент Еманюел Макрон, който ще сплоти обичайните политически сили против тя.

Ще има ли навлизане на съветски войски в Украйна?

Не. Мащабна инвазия рискува да докара до тежки жертви измежду съветската войска и е срещу тактиката на Владимир Путин да работи с уловки и правдоподобно отказване. Путин може да реализира доста от задачите си и без инвазия.

Сред другите прогнози на „ Файненшъл таймс “ са, че Борис Джонсън ще бъде изправен пред избор на съмнение, както и че демократите ще изгубят Камарата на представителите и Сената в Съединени американски щати. Африканските страни надали ще доближат равнища на имунизация против ковид от 70%, a крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро няма да успее да резервира властта си.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР