Традиционно от началото на месец септември е в ход акцията на

...
Традиционно от началото на месец
септември е в ход акцията на
Коментари Харесай

Пътна полиция предприе нужните мерки за гарантиране на сигурността на децата, които тръгват на училище

Традиционно от началото на месец септември е в ход акцията на Пътна полиция „ Децата потеглят на учебно заведение да ги пазим на пътя “ и тя ще продължи до края на месец октомври.

През този интервал се правят огледи около учебните заведения, детските градини и всички места, на които се организира учебна дейност. Целта е да се провери състоянието на всички уреди, имащи отношение към сигурността на децата и пътната сигурност - пътната сигнализация и маркировка, съществуването и състоянието на предпазни парапети.

До момента са осъществени 2 968 такива проверки на територията на цялата страна. В резултат на това са изпратени 1 084 писма до кметове, учебни ръководства и Регионалните инспекторати на образованието (РУО) за премахване на констатирани нередности по училищни сгради, както и 303 рекомендации към собствените на пътя.

Заедно с това са извършени диалози с РУО за обмисляне до края на месец септември на визити на чиновници от Пътна и Охранителна полиция, които да изнесат пред децата превантивни беседи, съобщи контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Инспектор Ботева прикани водачите да са изключително деликатни около училищата. Тя обърна внимание и на родителите, които ще съпроводят своите деца до образователните заведения, да са търпеливи и да не вършат взаимни отстъпки с пътната сигурност, да паркират единствено на вероятните за това места и да пресичат единствено на пешеходните пътеки.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР