Традиционно, както всеки петък, Голямото жури заседава в предаването Кой

...
Традиционно, както всеки петък, Голямото жури заседава в предаването Кой
Коментари Харесай

Камен Алипиев по Дарик: Издигането на Хекимян нанесе огромни щети на нашата гилдия

Традиционно, както всеки петък, " Голямото жури " заседава в предаването " Кой приказва " по Дарик радио. Днес тематиката бяха локалните избори и идния втори тур.

" Имаме някакъв прочут прогрес. Благодарение на видеонаблюдението станахме очевидци на някои порочни практики, за които единствено подозирахме преди този момент ", означи социологът Елена Дариева.

" Да, видеонаблюдението ни демонстрира за следващ път по какъв начин ние, стремейки се към Европа и цивилизования свят, постоянно считаме, че сме най-големите тарикати и можем да минем метър ", съгласи се журналистътКамен Алипиев - Кедъра.

" Тотално неуважение на разпоредбите, незаконно мислене. Виждаме една тотална липса на подготовка от страна на секционните изборни комисии и членовете в комбиниране с войнстваща надменност и нелепост, тъй като дейностите се правят пред камери въпреки всичко ", добави Дариева.

" Това възприятие за безотговорност демонстрира, че явно тези хора по този начин си живеят. Там важат персонални връзки, неофициални правила и това е в огромна част от страната, и когато ПП-ДБговорят за правда, за правила, това насмита живота на голяма част от хората по села, по дребни градове, по регионални градове, които просто по този начин си живеят. Аз съм работила 11 години в Благоевград. Когато решиш да се бориш за официални правила, знам какво се случва ", съобщи социологът Светла Енчева.

" Тая бистрота потвърди за какво е значимо машинното гласоподаване и за какво хартиеното е директен път към операцията ", означи психологът доцент Иван Иванов.

" Всичко, което ти споделят Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, ГЕРБ, ДПСзначи, че би трябвало да правиш тъкмо противоположното. Това е интензивно мероприятие, избирателен цирк, с цел да се компроментира машинното гласоподаване, само че с машини нямаше да има 412000 недействителни гласа ", безапелационен е Кедъра.

" Крайният резултат е безнадежден. Мандалото хлопна и това е резултатът за идващите 4 години. Голяма част от хората се усещаха непредставени в тези общински препоръки. Изразяването на подозрения единствено поражда още подозрения ", добави Дариева.

" Цялото разрушение на вярата в институциите е преференциално за тези, които не престават да държат конците на задулисието в България. Борисов сподели, че желае да загуби София, т.е.,тя да попадне в ръцете на лявото, то прахосва парите на града и това връща ГЕРБ на бял кон. Защо сме толкоз наивни? ", запита Алипиев.

" Хората избират познатото, в сравнение с риска да навляват в непознати територии, тъй като свободата е това - риск да влезеш в непознатото ", сподели Иванов.

" Добре е да имаме една непрекъсната и професионална изборна администрация. Само да напомня, че в поредицата предварителни парламентарни избори, в която се бяхме вкарали, в случай че трябваше да променяме състава на ЦИК, щеше да е комплицирано ", счита Елена Дариева.

" Най-добрия варинат е да имаме професионалнаизборна администрация, тъй като когато имаш хора, които се занимават единствено с това, битрябвало да знаеш, че те имат експертизата да се занимават с това и че ще са самостоятелни. Това се отнася и за съставите на регулаторите. Иначе се натрупа една лавина от непрекъснати зависимости, които няма по какъв начин да ни накарат да имаме религия в тозипроцес. Хората са всепо-недоволни и по-недоволни. Повечето хора в България се интересуват какво ще помогне на тях един избор за това те да живеят по-добре. Време е българският електорат да има повече прагматизъм в себе си, а не да се поддава на агитация. Издигането на Хекимян нанесе такива вреди на нашата колегия... То сподели по какъв начин работи системата, по какъв начин се назначават хора на управителни позиции в медиите ", означи Алипиев.

" Ваня Григорова не е достоверна по няколко параграфа. Ние знаем какви са нейните позиции по геополитически тематики. Това, че тя в този момент приспива публичното внимание, с цел да хване някой десен глас, това не значи че тя е достоверна и откровена ", счита социологът Светла Енчева.

" Вмомента на политическия терен имаме няколко партии, които имат проекция към някакви световни сили. Българска социалистическа партия и " Възраждане " с изключение на,че са български партии в кавички, са проруски насочени. Имаме Движение за права и свободи, която е ясно кои са й проекциите - в някаква степен Турция и ненапълно Европа. Имамеи партии като " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", които са евроатлантически насочени. Имаме и ГЕРБ, които са по-скоро проевропейски насочени. При изборите в София имаме един проевропейскис комунистическо минало претендент и въпреки това една проруски настроена кандидатка, за чийто генезис не се приказва ", означи Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР