Традиционният 300-метров национален трибагреник отново бе част от честването на

...
Традиционният 300-метров национален трибагреник отново бе част от честването на
Коментари Харесай

300-метровият трибагреник отново бе част от честването на 3 март в Стара Загора


Традиционният 300-метров народен трикольор още веднъж бе част от честването на Освобождението на България в Стара Загора. Инициативата датира от 2014 година и през предходната година бе възобновена след 2-годишна пауза поради коронавирус пандемията.

За отбелязването на националния празник в Стара Загора осведомят от общината. Честването е почнало с молебен за България, отслужен в Катедрален храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ". След това пред отдадените на освобождението монументи в града по едно и също време са поднесени венци и цветя в символ на респект и благодарност. Представители на локалната и държавната власт, общественици, посетители и стотици жители са участвали на ритуала по издигане на националното знаме пред постройката на община Стара Загора.

По традиция тъкмо в 11.00 часа е потеглило паметното шествие под надпис " За Свободата... Да развеем българското знаме ", поведено от кмета Живко Тодоров. 300-метровият трикольор е повлечен на ръце към мемориалния комплекс " Бранителите на Стара Загора " - мястото на кулминационната точка на общоградското честване на празника.

Поздравления за 3 март са поднесени от Живко Тодоров и бригаден военачалник Станимир Христов, пълководец на Втора тунджанска механизирана бригада. Сред формалните посетители са били Атанас Славов - министър на правораздаването, народни представители, заместник-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, Мартин Паскалев, Надежда Чакърова, Павлина Делчева и Милена Желева, секретарят на общинската администрация Делян Иванов, ръководителят на Общинския съвет Ивета Лазарова и общински съветници, регионалният шеф Ива Радева и заместникът ѝ Теодора Нончева, представители на Тракийския университет и други

В рамките на честването е извършен концерт на Невена Цонева и фолклорния отбор " Зорница " към читалище " Св. Климент Охридски - 1858 ". Сред съпътстващите събития са детски работилници по родолюбие, тематични демонстрации и изложения. По мотив празника в рейсовете на градския превоз звучат патриотични песни, а пътуващите получават привет със особено направени картички.

Празничният ден в Стара Загора ще приключи с родолюбивата самодейност на национално читалище " Настроение - 2017 " - " Пробуждане с хоро " на площада пред Общината от 16.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР