Традиционната среща на Етрополска дружба в София отпразнува 120 годишния

...
Традиционната среща на Етрополска дружба в София отпразнува 120 годишния
Коментари Харесай

„Етрополска дружба“ тържествено отпразнува 120 годишнината си

Традиционната среща на „ Етрополска дружба " в София отпразнува 120 годишния си празник в компанията на новото управление на Община Етрополе. Председателят Павлин Бончев приветства гостите си с чувствено слово.

„ За първи пръв път от съвсем 10 години, присъединяване в нашата годишна среща взема кметът на Община Етрополе. Благодарим Ви, господин Александров, за оказаната чест и почитание. Радваме се, че с Вас са и заместник-кметът Паолина Цанова, ръководителят на Общински съвет-Етрополе Боряна Керемидска и представители на общинска администрация ", поздрави гостите си Павлин Бончев.

Той напомни значими обстоятелства от основаването на „ Етрополска дружба " в София, за значимостта на сдружението за историята на етрополските будители, за ролята и смисъла на гражданското общество и неговите сдружения. Важен миг от активността на „ Етрополска дружба " е завръщането на Паметника на починалите във войните етрополци на Централния площад в гр. Етрополе през 2004 година Паметникът е измит, построена е нова площадка, нов фундамент с истинската височина и инсталиран с помощта на Министерство на защитата, на „ Елаците-Мед " АД и на Фонд „ 1300 години България ". Павлин Бончев насочи и една молба към кмета инж. Владимир Александров.

„ Изразявам увереността на цялото настоятелство, както и на всички наши членове, че във Ваше лице, господин Александров, ще намерим нужното подпомагане върху този монумент да бъдат изписани имената на всички воини, които са открити, само че не са дописани, както и да се извършат леки настоящи поправки по него. До в този момент не намирахме подпомагане и нужното схващане ", приключи ръководителят на сдружението.
Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров одобри драговолно молбата и даде обещание тя да бъде осъществена. След това срещна присъстващите с проблемите и нарушаванията, с които се е сблъскал за четирите си месеца на ръководство.

„ За мен е изключителна чест да бъда през днешния ден измежду вас. Общата дума, която всички ни свързва е Етрополе. Затова насочвам покана към всички вас, идващото събиране на „ Етрополска дружба " да бъде в гр. Етрополе. Вашето наличие ще е значимо за нас и ще усетите силата на града ", приветства ги кметът. Той им напомни, че животът в дребния град може да бъде прелестен, с помощта на безплатните детски градини, в една от които има даже солна стая за децата, описа им за шампионата по плуване и съвременно оборудвания плувен басейн, с който разполага СУ „ Христо Ясенов " и за чудесната природа.

„ Добрият живот би бил още по-добър с транспарантно ръководство и точно по тази причина се стремя да давам публичност на дейностите си и политиките, които водим с екипа ми. Работим сега по няколко плана, един от които е да изградим монумент на Васил Левски, който да бъде подложен на Морената ", приключи приветствието си кметът инж. Владимир Александров.

Програмата продължи с празничен концерт, в който присъединяване взеха самодейните сформира при Народно читалище „ Тодор Пеев-1871 ". Гостите се любуваха на прелестните осъществявания на ЖВГ „ Димана ", трио „ Романтика ", Вили Рай и Тодор Гайдарски.

На събитието участваха представители на видни етрополски родове, съдействали за културния, икономическия и обществения напредък на града. Те с горделивост разказваха своите истории и със сълзи на очи си спомняха времената, когато са живели в гр. Етрополе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР