Традиционната мъдрост ни казва, че е най-добре да избягваме конфликти

...
Традиционната мъдрост ни казва, че е най-добре да избягваме конфликти
Коментари Харесай

Психолозите съветват: Как да се скараме както трябва в една връзка

Традиционната мъдрост ни споделя, че е най-добре да заобикаляме спорове в една връзка. В края на краищата караниците са склонни да извадят минимум привлекателните ни качества: еснафщина, неприязън и равнодушие са единствено някои от тях. Разногласията обаче са неизбежни. Температурата в спалнята през нощта, капачката на пастата за зъби и какъв брой време остават свекърите за празниците са евентуални минни полета.

Но не всички спорове са неприятни. Има доказателства, че разногласието може да бъде полезен за една връзка: ключът се крие в това по какъв начин се аргументираш.

Докато показвате почитание и внимание към това как се усеща другият човек, споровете няма да навредят на връзката ви. Може даже да ви сближат.
 Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни


Ако не сте на една и съща страница по даден проблем, въздържайте се да бъдете пренебрежителни или враждебни, тъй като това може да изпрати кристално ясно обръщение, че другият просто не ви интересува. И противоположното, полагането на старания да разберете гледните точки на половинката ви им демонстрира, че те имат значение и че са значими за вас.

Така че вместо да избягвате различията, по-скоро се стремете към " здравословен "  конфликт. Адам Грант, професор по мениджмънт и логика на психиката в Wharton School на Университета на Пенсилвания, предлага следния къс проект в четири стъпки вThe New York Times:

1. Оформете спора като спор, а не като спор.

2. Спорете, като че ли сте прави, само че слушайте, като че ли грешите.

3. Направете най-уважителното пояснение на гледната точка на другия човек.

4. Признайте къде сте съгласни с рецензиите към вас и какво сте научили от тях.

Не можете да се съгласите с всичко, само че до момента в който се почитате и поддържате връзка дейно, връзката ви може освен да преживее различията, само че и да процъфтява, стъпвайки върху тях. Помнете, любовта е уважение.
 Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР