Традиционната изложба живопис на студенти от висши училища по изкуствата

...
Традиционната изложба живопис на студенти от висши училища по изкуствата
Коментари Харесай

Изложба живопис и „Пипи Дългото чорапче” на „Виа Понтика” днес

Традиционната галерия живопис на студенти от висши учебни заведения по изкуствата ще бъде открита в 17.00 ч. през днешния ден в Художествената изложба в Балчик. В нея ще бъдат показани произведения на млади художници от Националната художествена академия в София и от Националния университет по изкуствата в Букурещ. Авторите – студенти от компетентност „ Живопис ”, ще се включат и в художествения пленер, който се организира всяка година в границите на фестивала. Ръководител на пленера е гл.ас. доктор Юлиан Станкулов от НХА-София. Създадените в Балчик произведения ще бъдат показани в експозиция в последния фестивален ден – 17 септември.

Театралният театър на Държавен куклен спектакъл – Варна, „ Пипи Дългото чорапче ” по Астрид Лингрен е второто фестивално събитие за 12 септември. Режисьор на постановката е Вера Стойкова. Творческият екип включва: Адриана Добрева – сценография и костюми, Христо Намлиев – музика, Матиас Андре Глюк – хореография.

В 18.00 ч. на сцената на читалище „ Паисий Хилендарски ” ще излязат Мария Томова, Валентин Митев-син, Миляна Ношкова, Веселина Калчева, Емилия Петкова, Теодор Христов, Даниел Добрев, Диана Цолевска, Боян Стоянов, Балена Ланджева, Гергана Господинова, Елица Данаилова, Красимир Добрев, Евгения Василева, Галин Гинев, Ирен Лазарова, Иван Шумаров, с цел да сътворят един неповторим фамилен театър.

13 септември ще се впише в програмата на „ Виа Понтика ” 2023 с инструменталния концерт на класическа музика на ВИЕНА ДУО – Десислава Добрева – флейта, и Божана Павлова – китара, който ще стартира в 18.00 ч. в ТКИЦ „ Мелницата ”.

За 20.00 ч. е планувана и първата прожекция на късометражно кино на филми от осемнадесетото издание на CILECT PRIZE 2023.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР