Традиционната художествена изложба Сурва Арт“ може да бъде разгледана в

...
Традиционната художествена изложба Сурва Арт“ може да бъде разгледана в
Коментари Харесай

Четири изложби бяха открити в първия фестивален ден

Традиционната художествена галерия „ Сурва Арт “ може да бъде прегледана в изложба „ Любен Гайдаров “.

На откриването й участваха пернишки създатели и посетители от ФЕКГ. Три от изложбите „ Да споделиш маскарад “ – подаяние на президента на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон, „ Сурова в Брезнишко “ и музейната сбирка на Художествена изложба – Перник могат да бъдат видени в дните на фестивала в постройката на Минната дирекция. Те бяха открити от кмета на община Перник Станислав Владимиров и регионалният шеф Людмил Веселинов, реализирането им в късото време след придобиването на постройката от страната бе плод на общите старания на доста институции и създатели.

Станислав Владимиров съобщи, че връщането на Минната дирекция е едно от огромните достижения на перничани в последните години. „ Сградата ще е отворена за всички, които желаят да прегледат освен тези изложения, само че и неповторимия й интериор “, сподели още Владимиров.

„ Изключително съм щастлив, че тази емблематична за Перник постройка към този момент е налична за перничани и гостите на града и се трансформира в пространство за изкуство “, сподели регионалният шеф.

Международният фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ се провежда от Община Перник и фондация „ Култура Перник “ под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, с финансовата поддръжка на Министерство на културата и Национален фонд „ Култура “, „ Конкурс за дотации за планове с национално значение за 2022 година “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР