Традиционната акция по пътна безопасност Децата тръгват на училище! Да

...
Традиционната акция по пътна безопасност Децата тръгват на училище! Да
Коментари Харесай

В ход е акция Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Традиционната акция по пътна сигурност „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ е в ход от началото на месец септември на територията на ОД на МВР-Сливен.

Седмицата от 16 до 22 септември е оповестена за Седмица на детската пътна сигурност под надпис „ Лесно е да спасиш живот. Просто спазвай разпоредбите “. 20 септември е разгласен от Европейската мрежа на службите на пътна полиция-ROADPOL, за Ден без жертви на пътя, когато е очакван 24-часов надзор по пътна сигурност.

В дните до 15 септември екипи на отдел „ Охранителна полиция ” и бранш „ Пътна полиция ” в ОДМВР-Сливен са провели срещи с локалната власт, учебните управления и охранителните компании. Извършени са инспекции на пътните знаци, маркировката, осветлението, защитните ограждения и обезопасеността на входовете на всички образователни здания в региона. Проведени са срещи с управленията на охранителните компании, ангажирани с защитата и пропускателния режим в детските градини и учебните заведения, както и реда за подаване и приемане на сигнали за противообществени прояви на територията на образователните заведения.

В ОДМВР-Сливен е основана организация за засилено полицейско наличие на 15 септември. Полицейски екипи ще правят надзор по съблюдаване преимущество на пешеходни пътеки, придвижване на пешеходци и секване на избраните за това места. Контрол и наблюдаване в регионите на образователните заведения за недопускане на противообществени прояви и погрешно паркиране, което може да затрудни напредването на децата. Ще се правят инспекции в заведения за съблюдаване условията на Закона за протекция на детето, касаещи недопускане наличието на малолетни и малолетни, като и продажбата на алкохол и тютюневи произведения.

През образователната година са планувани беседи по пътна сигурност с най-малките в детските градини и такива в по-горните класове, съобразени с възрастта и материалната база на учебните заведения.

Отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция " са създали на практика рекомендации за сигурност при придвижване от и към учебно заведение за учениците, техните родители и водачите на МПС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР