Традиционен събор подготвят в старозагорското село Преславен. Поводът е празник

...
Традиционен събор подготвят в старозагорското село Преславен. Поводът е празник
Коментари Харесай

На Архангеловден отбелязва празник Преславен

Традиционен събор приготвят в старозагорското село Преславен. Поводът е празник на селото – Архангеловден. Празничната стратегия е пет дни и стартира на 8 ноември, от 9.30 часа, с литургия и отбелязване на 135 години от построяването на храм „ Св. Архангел Михаил “. От 10.30 часа ще бъдат сложени цветя пред паметника в центъра на селото.

На 9 ноември, от 13.30 часа, в двора на локалното читалище „ Димитър Наумов “ ще бъде обещано началото на състезателен празник „ Здрави и щастливи “ с присъединяване на ОУ „ Бойчо Русев “. Ден по-късно, в библиотеката, от 11.00 часа, феновете на словото ще имат опция да се срещнат с писателя Боян Баев, който ще показа своите романи – „ Сайбиевата булка “ и „ Последна молитва “.

На 11 ноември, от 17.00 часа, във фоайето на читалището ще бъде открита галерия „ Глътка изкуство “. Експозицията е с картини на Виолина Славчева.

Кулминацията на събитията във връзка празника на селото ще бъде в събота – 12 ноември. От 11.00 часа, ще стартира музикално-хумористичната стратегия „ Богатство “. Сценарист и режисьор е секретарят на НЧ „ Димитър Наумов “ Стойка Генова. В ролята на Началника на пощата ще се превъплъти Атанас Христов, Пощальонката ще е Ваня Костова, а Селският поп ще бъде изигран от Дончо Балашов. Участие в пъстрата стратегия ще вземат още Женска певческа група „ Росна китка “, Мъжка певческа група „ Жътвари “, Фолклорна групировка „ Ритмика “, Хубавена Пръмова, Мартин Димитров и Вальо Колев. Специално за събора ще гостува в Преславен и Димитър Андонов – Хисарският поп.

Съботният ден ще сервира на жителите и гостите на селото още галерия „ Хайдушко въоръжение “ на Патриотичен клуб „ Поп Минчо Кънчев “, церемониал на електрически возила „ Удобни и екологични “, както и щанд за детски книжки и приказни герои от захарен памук. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР