Този въпрос вълнува мнозина, предвид наближаващия отоплителен сезонСлужебният енергиен министър

...
Този въпрос вълнува мнозина, предвид наближаващия отоплителен сезонСлужебният енергиен министър
Коментари Харесай

Министър Христов разкри задава ли се режим на тока

Този въпрос вълнува мнозина, поради наближаващия отоплителен сезон
Служебният енергиен министър Росен Христов даде отговор на въпроса, който вълнува мнозина, а точно „ Задава ли се режим на тока? “.

В Русе министърът на енергетиката съобщи, че все още се извършват редица проби по интерконектора и всичко върви по проект. В този ред на мисли той означи, че се чака още от 1 октомври по тръбата да потекат търговски количества газ, отбелязва Нова тв.



„ Капацитетът на тръбопровода ще ни обезпечи цялостната опция да получаваме газ от Азербайджан, както е по контракт. Това е едно от главните преимущества на тази мрежа ”, добави той.

„ Крайният резултат ще бъде водопровод, който безвредно да транспортира нужните количества газ. Капацитетът на тръбопровода ще обезпечи България да получава цялостната опция на газ от Азербайджан, който по контракт е 1 милиарда куб. м за година и се подава отмерено през всичките 12 месеца. Това за нас е от изключителна значимост, защото получавайки газ по този водопровод по контракт получаваме много по-оптимална цена “, уточни министърът.

По думите му това е едно от главните преимущества на тази мрежа, като има опция да се обезпечава газ освен за България, само че и за прилежащите страни.
По мотив на разисквания таван на цената на газа от Русия Христов разяснява, че все още няма съответни условия на Европейския съюз.

В умозаключение Христов уточни, че не се чака режим на тока и добави, че енергийната ни система е в положително положение.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР