Този уикенд сложи край на есенния дял в първенството на

...
Този уикенд сложи край на есенния дял в първенството на
Коментари Харесай

Тройна въртележка или неочакван победител в битката за място в елита

Този уикенд постави завършек на есенния дял в шампионата на Втора лига. След 17 изиграни кръга се обрисуваха три съществени любимеца за промоция - Ботев (Враца), Царско село и Локомотив (София). Към тях би трябвало да се причисли и тимът на Монтана, който все още изостава на 8 точки от първото място. Така от доста години насам ще имаме толкоз жестока конкуренция за място измежду най-хубавите.

Ботев (Враца) и Царско село събраха по 35 точки, Локо (София) е с три по-малко, до момента в който Монтана е с 27. Любопитно е, че отборът на Ферарио Спасов е по-близо до зоната на изпадащите, в сравнение с от върха в класирането . Първият отбор под чертата - Поморие има 22 пункта.

 Ботев (Враца) и Локомотив (София) не излъчиха победител - 2:2
Ботев (Враца) и Локо (София) не се победиха в трагичен мач

Столичани стигнаха до точка в добавеното време

Тряба да отбележим, че място в Първа лига си подсигурява единствено първенецът във втория ешелон, до момента в който идващите два тима ще би трябвало да играят баражи за промоция.

Ботев (Враца) беше измежду най-постоянните тимове през есенния полусезон. Отборът на Сашо Ангелов разчиташе на здрава отбрана и изкова множеството си победи с по 1:0. Неслучайно са и отборът с минимум позволени голове - 13. Врачани изгубиха на два пъти - от Локомотив (София) в добавеното време и от Лудогорец Б с 1:4, само че тогава " орлите " заложиха на много от футболистите от първия тим. За да има действителни шансове да се пребори с съперниците си за първото място, Ботев е задължен да се укрепи в офанзива през зимата. Към момента голмайстор на отбора е Спас Георгиев, който не е чист централен нападател, макар че в огромна част от мачовете е употребен като подобен.

 Снимка 322657

Царско село на този стадий пази упоритостите, които обявява още при започване на шампионата, а точно - директна промоция в елита . Тимът има съвсем съвършен домашен баланс, като сгреши само против Литекс (0:0). Треньорът Никола Спасов би трябвало да усъвършенства доста играта на своите футболисти като посетители. Далеч от вкъщи тимът е спечелил едвам 10 точки, а макар че е най-резултатният тим в това ниво(35 попадения), е вкарал единствено 9 гола при гостуванията си. Босът на Царско село Стойне Манолов сигурно ще се опита да укрепи своя отбор с няколко класни попълнения през зимата, с цел да може да се пребори с жестоката конкуренция на своите противници.

 Царско село победи Поморие с 2:0
Поморие не затрудни Царско село

" Царете " към този момент разделят лидерската позиция с Ботев (Враца)

Столичният Локомотив стартира мощно акцията с новия си треньор Младен Додич. Сериозно усещане с екипа на " железничарите " направи юношата на Левски Илия Димитров. Нападателят вкара няколко решителни попадения, само че загуби формата си в последния месец и половина. От това стартира да страда и неговият тим, който записа едвам една победа в последните си 6 срещи . В течение на сезона в отбора бяха привлечени няколко опитни футболисти - Александър Бранеков, Мартин Станкев и македонският вратар Андрея Ефремов. Очаква се през зимата тимът да бъде заздравен в още няколко зони. Локомотив, както и Царско село, изпитваше доста съществени усложнения надалеч от своя стадион през есента и това е едно от главните неща, върху които би трябвало да работи през зимната пауза.

 Снимка 303630
Източник:

Монтана започва сезона извънредно разочароващо при Явор Вълчинов. Последва уволняване на треньора, а на негово място бе назначен Ферарио Спасов. Феро съумя да усъвършенства резултатите на северозападния отбор, като в последна сметка тимът ще зимува на 8 точки от върха . Голям плюс за състава е, че се завърна на своя стадион " Огоста " и напролет ще може да играе всичките си срещи там. Със сигурност обаче, с цел да има шансове за промоция, ще би трябвало да се направи и солидна селекция. В течения на сезона в клуба бяха върнати Борислав Балджийски и Иван Коконов. Там е и Мирослав Антонов. Само те нямат да бъдат задоволителни, с цел да се догонят водачите.

 Монтана и Струмска популярност приключиха наедно 1:1
Монтана с неточност стъпка против Струмска популярност

Едва 100 фенове изгледаха онлайн срещата

Сред разочарованията на първия дял на Втора лига може да се отличат два тима. На първо място това е Созопол . Тимът от черноморския курорт заема нежеланото 15-о място с едвам 13 точки в актива си. Клубът разполага с отличен бюджет за това равнище, а базата му е една от най-хубавите в България. Поради тази причина е изненадващо и представянето му досега.

Литекс също започва сезона с огромни упования, които все още не може да оправдае. Тимът на Живко Желев, в който играят няколко юноши на ЦСКА, които през предишния сезон изпаднаха с втория тим на " алените ", е с еднакъв брой точки с първия тим под чертатата - Поморие. В течение на сезона даже се заприказва за промяна на наставника, само че към този момент той резервира мястото си.

 Снимка 313663
Източник:

Състоянието на славния в миналото Нефтохимик е плачевно. " Шейховете " заемат последното 16-о място с едвам 4 точки в актива си, а за избавление на този стадий е абсурно да се приказва. Отборът е пред разпад, откакто няколко играчи към този момент си потеглиха, а община Бургас наподобява повече от незаинтересована за протичащото се в клуба.

Първенството на Втора лига буди извънреден интерес през този сезон. Битката за място в елита напролет наподобява ще бъде повече от любопитна, като сюжетът на шампионата може да придобие и непредвиден край.

 Позволиха на Нефтохимик да стачкува против бездействието на Община Бургас
Позволиха на Нефтохимик да стачкува против бездействието на Община Бургас

" Шейховете " ще проведат спокойно заседание на 28 ноември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР