Този уикенд пред повече от 25 000 души на забележителна

...
Този уикенд пред повече от 25 000 души на забележителна
Коментари Харесай

Определиха Криско за най-добрия изпълнител на България

Този уикенд пред повече от 25 000 души на забележителна гала в първия град дипломат на българската музика – Благоевград се връчиха 16-тите Годишни Музикални Награди 2018 на БГ РАДИО. Призовете бяха избрани, посредством онлайн гласоподаване с рекорден избор от 68 000 души.

Наградите за най-хубав реализатор на България завоюваха Kриско и Дара, а огромният победител тази година беше Миро с песента си Гълъбо, за която взе цели три стауетки – за ария, текст и видеоклип.

„ И тази година завоювах премията за Най-добър реализатор на България! Това се случи само поради вас, вашата поддръжка и любов! За мен най-голямата премия е когато пеем песните дружно с цялостни гърла в нощни заведения, молове, площади и под дърво и камък. Благодаря ви хора! “, показа Криско незабавно след церемонията в персоналния си профил в обществена медия.

Към призьорите се причисли и Любо Киров, който се качи на сцената, с цел да получи признанието за най-хубав албум, за тавата му Знам – най-хубавото от Любо Киров. Наградата идва едвам 10 дни откакто изпълнителят пусна нов диск Както преди и стартира огромно турне из цяла българия за представянето му.

Призът за дует отиде в ръцете на Павел и Венци Венц, в категорията за рап групи бяха отличени СкандаУ, а дебютът беше даден на Papi Hans - псевдоним, зад който се крие поетът Константин Трендафилов.

Бяха връчени още два цялостни наградата. Статуетката за БГ Вдъхновител на името на Анна-Мария Тонкова отиде при рок бандата АХАТ, а новоучредената специфична премия Град – дипломат на Българската музика беше връчена на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР