Този уикенд, на 10 и 11 септември, предстои първото издание

...
Този уикенд, на 10 и 11 септември, предстои първото издание
Коментари Харесай

Гурме и култура до НДК този уикенд: "Бакхус Bar & Snack Fest"

Този уикенд, на 10 и 11 септември, следва първото издание на новия безкешов " Бакхус " фестивал с съществена приятна задача да отпразнува развиването на бар културата в България. Фестивалът се осъществя с поддръжката на Столична община - Календар на културните събития.

В събота и неделя от 11 до 22 ч. жителите и гостите на София ще могат да се провиснал във фестивално-гурманската атмосфера на алеите пред кино " Кабана ", където ще намерят pop-up заведения за хранене с вкусни солени и сладки хапки, занаятчийски артикули, авторски (без)алкохолни коктейли, забъркани от най-хубавите миксолози в България, и богата културна стратегия - сцената ще е цялостна цялостен уикенд: миниизложба, музика онлайн, танци, полемики, борба с коктейли, кулинарни демонстрации.
Без пари в брой: по-бързо, комфортно и чисто
Фестивалът е напълно безкешов, а заплащането става с дебитна/кредитна карта или през мобилен портфейл. Така посетителите допират само вкусните си храни и питиета.

Възможно е предварителното закупуване на онлайн билети за отбягване на опашки, както и закупуване на място в деня на събитието с минимално оскъпяване. Събитието ще има 2 входа за бърз и елементарен достъп от всички страни.
Реклама
Билети: през или
Храна и напитки за небцето Фотограф: Цветелина Белутова
Ресторанти с тематична кухня: месца на барбекю от The Holy Smokes BBQ, немски колбаси и наденици от Bismarck, балкански брънч от " Под Метлите ", гурме пиле и риба от " Космос ", азиатски благини от Moshi Moshi и KOTO, японски обичайни сандвичи от The Sando Shop, гьоза (и не само) от Hamachi-ni, прясна италианска паста от La Pastaria Pasta Fresca, усети от близки и далечни краища на света от Tomeko и специфични апетайзъри, придружени от винени коктейли на Mastercard® DiVino бара.
Фотограф: Цветелина Белутова
Десерти ще има разнородни: занаятчийски лакомства от Lakrids by Bülow, вкусно джелато от Gelato & Latte, алкохолни сладоледи от " Светулката ", канелени рулца с разнообразни усети от Y Dough и френски палачинки от Le Soleil Crepes. Сред разнообразните хапки ще има картофен чипс с испански зехтин от Elly`s Supreme, киви чудеса за мазане, пиянство и овкусяване от плантация " Киви ", френски гурме деликатеси от Le Petit Quche, трюфел пасти от Spartacus Truffle, протеинови барчета от Cardinal Bites и кутии с ароматни добавки за коктейли от Leckar Foods.
Фотограф: Рая Илиева-Делчева Реклама
Фестивалите на " Бакхус " обичайно дават платформа на новаторските артикули и услуги, а измежду тях е, чийто екип ще споделя на посетителите на фестивала за най-вкусния метод да се понижи разхищението на храна.
Фотограф: Цветелина Белутова
Виненият фронт е добре затрупан: Apollo Winе с виновност от целия свят, за почитателите на пенливото лятно пиво, Aya Estate Winery с най-хубавото от родните почви и Fun Wine - за всички експериментатори, които харесват словосъчетания като шардоне с кафе. Пивото е на допустимо най-високо равнище с българските бири " Айляк ", Hills Beer, Cohones Brewery и " Ша№5 ", а за предпочитащите баварско - Bierbox ще са там.
Фотограф: Цветелина Белутова
Ще има и новаторски коктейли с китайска ракия от Moutai Kweichow и медовина от Bulgarian Honey Company. Ценителите на кафето ще се зареждат с ароматни кофеинови специалитети от Bianchi Coffee, а La Chouette ще утоляват жаждата на късното лято със леден френски сайдер. Tatratea ще миксират чаени коктейли, както единствено те умеят.
Фотограф: Цветелина Белутова
Авторските коктейли ще вършат и pop-up питейните заведения на две знакови столични заведения - и, а непосредствено от Пловдив особено за феста с именитата каручка идва Whiskey & Gin Bar Sandak.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР