Този циклон Татяна се намира точно над Балканския полуостров и

...
Този циклон Татяна се намира точно над Балканския полуостров и
Коментари Харесай

Внимание! Циклонът Татяна Удря България! Връхлита Ни С Бял Ад! През Декември Ще Е Кошмар!

" Този циклон Татяна се намира тъкмо над Балканския полуостров и дъждът към този момент се обърна на сняг ". Това съобщи пред Българска национална телевизия климатологът Христо Попов. Според него не се чакат наводнения или други стихийни бедствия.

" Снегът ще се задържи до сряда, когато ще има ясно време и ще се появи нов антициклон. В петък ще се образува нов циклон, който ще окаже въздействие на Балканския полуостров. От понеделник отново ще завали сняг, тъй че умерено можем да кажем, че зимата пристигна ", сподели Попов.

Той предизвести студентите, че за 8 декември времето ще бъде доста студено. От на следващия ден вечер чакаме внезапно захлаждане, температурите ще паднат под минус 5 градуса, четвъртък ще бъде най-топлият ден през тази седмица.

Попов предвижда, че от началото на декември може да се чака, че скиорите ще имат опция да се радват на белите писти.

" През декември месец температурите ще бъдат в нормата, само че ще вали доста сняг. Максималните температури ще бъдат малко над нулата. Ако тази конюнктура, с периодично повтаряне на циклони, се задържи, аз чакам на Коледа и Нова година да има сняг ", приключи Христо Попов.

Снежната завивка на прохода Шипка надвишава 30 сантиметра, вали слаб сняг, само че пътното платно е почистено и опесъчено. Това оповестиха от общинския съвет по сигурността.

Няма други ограничавания на старопланинския проход, с изключение на възбраната за придвижване на коли с обща маса над 12 тона. Снежната завивка в равнинната част е към 15 сантиметра, вали слаб сняг. Градската пътна мрежа е почистена и опесъчена, почистват се и пътните сектори към селата.

Пътищата от Габрово към Севлиево, Трявна и Дряново са почистени и са проходими при зимни условия. Без ток са селата Стойчевци и Драгомани, където екипи на сдружението " Енерго-про " работят по премахване на повредата.

През тази нощ в старопланинския проход " Петрохан " (1760 метра височина), който свързва Монтана и Берковица със София, е паднал нов сняг и там към този момент са насъбрани 30 сантиметра, оповестиха от Областното пътно ръководство в Монтана. Температурата в прохода е минус 3 градуса, от сутринта снеговалежът понижава. Пътят е измит и опесъчен с 22 машини и е пристъпен при зимни условия.

Ограничението за прекосяване на товарни коли през прохода остава в действие. Пътищата на всички места са проходими, като би трябвало да се кара деликатно поради мокрите и заснежени настилки, прецизираха от ръководството в Монтана.

Всички коли, преминаващи през проходите " Пампорово " и " Превала " би трябвало да бъдат наложително с вериги, оповестиха от Областното пътно ръководство в Смолян.
През проходите " Рожен " и " Превала " и по пътищата Батак - Доспат и Девин- Михалково не се позволява прекосяване на товарни коли с ремаркета и полуремаркета. Пътищата в област Смолян се разчистват, опесъчават и обработват.

Снежната завивка в Пампорово доближи 20 см, а снеговалежът продължава, температурата е минус 4 градуса. Оръдията за неестествен сняг в курорта са пуснати в деяние през нощта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР