Този свят без лидери се движи, подобно на сомнамбул към

...
Този свят без лидери се движи, подобно на сомнамбул към
Коментари Харесай

Идва нова финансова криза, предупреди Гордън Браун

" Този свят без водачи се движи, сходно на сомнамбул към повтаряне на финансовата рецесия от края на 2008 година и началото на 2009 година, тъй като не съумя да в профил аргументите за появяването ѝ отпреди десетилетие. " Това предизвестява някогашният английски министър-председател Гордън Браун, написа английският вестник The Guardian.

Премиер на Англия в интервала, когато сривът на американската капиталова банка Lehman Brothers изложи всяка огромна банка на риск, Браун предизвестява, че след десетилетие застоялост световната стопанска система е още веднъж уязвима.

" В заплаха сме да влезем, сходно на сомнамбули, в нова рецесия “, дава отговор Браун, помолен да оцени рисковете от повтаряне на събитията от 2008 година " Събуждането ще бъде жестоко…, само че ние живеем в свят без водачество “.

Според някогашния английски министър-председател в този момент „ има по-малко благоприятни условия за понижаване на лихвените проценти, в сравнение с преди десетилетие, няма доказателства, че финансовите министерства ще могат да понижат налозите или да усилят обществените разноски и няма гаранция, че Китай ще бъде толкоз деен в даването на тласъци “.

" Сътрудничеството, което беше демонстрирано през 2008 година, няма да е допустимо през 2018 година, както сред централните банки, по този начин и сред държавните управления. Ще имаме упражнение по прекачване на виновността, а не решение на проблеми “, счита Браун.

„ В светлината на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, Браун изрази подозрение, че Пекин ще сътрудничи повторно. „ Протекционизмът на Тръмп е най-голямата спънка пред интернационалното съдействие “, безапелационен бе британецът.

Браун споделя още, че дейностите против финансови злоупотреби не са били задоволително твърди и че банките биха очаквали да бъдат избавени още веднъж при положение на бъдеща рецесия.

" Много е мъчно да се каже какво ще провокира идната рецесия, само че сме в края на икономическия цикъл, в който хората поемат по-големи опасности. Има проблеми в разрастващите се пазари ", прибавя още някогашният английски министър председател.

Превод: организация " Фокус "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР