Този смайващ факт бе огласен за първи път от микробиолога

...
Този смайващ факт бе огласен за първи път от микробиолога
Коментари Харесай

Немислимото Се Случи На Дъното На Морето! След Толкова Много Години Титаник Оживя!

Този слисващ факт бе огласен за първи път от микробиолога Рой Кълимор и създателя на книгата „ Призракът на „ Титаник ” Чарлз Пелегрино.

Преди повече от десетилетие двамата учени обявиха, че бронята на кораба е обхваната от умна мрежа от взаимосвързани бактерии, които се хранят с нея. Произходът на това комплицирано образувание е незнаен, даже извънземен. Предполага се, че същият тип микроорганизми обитават океана на спътника на Юпитер Европа. Изследователите имат вяра, че бактериите живеят свързани в огромна конструкция и употребяват общ микробен език.

С него те поддържат връзка интелигентно и си разменят смислени осведомителни знаци. Този език е невероятен, формиран от химични или електрически сигнали. Такъв феномен е именуван „ кворумно чувство ”.

При него цели микробни общности долавят наличието една на друга и усещат дейностите си, създавайки организация, взаимоотношение и напредък. Микроорганизмите по „ Титаник ” разяждат металните му остатъци, създавайки килим от наслойка върху повърхнина, равна на четириетажна постройка. Чудовищната мрежа постепенно пълзи по бронята на кораба, хранейки се с желязото от нитовете му. Тя прави дупки в стоманата му. Оставя след себе си ръждиви формирания с формата на ледени висулки, които са с обща дължина над 900 м и се клатушкат при носа на разрушилия се кораб. Живата мрежа сформира обединен комуникиращ суперорганизъм в ледените води на океана, където налягането е чудовищно. От структурна позиция висулките й съдържат канали, през които минават течности, богати на желязо, морска вода, сяра и електрически сигнали.

Предполага се, че са зародили и по-късно са се развили в пръстеновидна конструкция, сходна на тази при ствола на дърво. Много са деликатни. Накрая най-вероятно ще се разпаднат на тънък прахуляк, настояват откривателите водолази. Това е систематичен развой на преработване на желязото и връщането му назад в природата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР