Този случай е като вирус, който остава в организма. Жертва

...
Този случай е като вирус, който остава в организма. Жертва
Коментари Харесай

Ако Дебора беше моя дъщеря, може би щях да се разболея, каза голяма българска писателка

Този случай е като вирус, който остава в организма. Жертва е освен момичето, а цялата ни общественост, безапелационна е Здравка Евтимова

" Дори да бъде пропуснат случат с нарязаната Дебора, ужасът от него остава в нашето подсъзнание. "   Това показа огромната ни писателка Здравка Евтимова, неотдавна навършила 64 години, и прибавя: " Този случай е като вирус, който остава в организма. Жертва е освен момичето, а цялата ни общественост. Ако беше моя щерка, може би щях да се разболея. Ако всеки един от нас се вгледа в себе си и не се опита да не помни неприятните неща, които е сторил, в случай че не се концентрира върху позволените от самия него неточности - било заради немарливост, мързел, неведение, неначетеност, то обстановката, в която живеем, надали ще се облекчи ", споделя още Евтимова, представена от   " България Днес ".
По думите й съвестта у всеки един човек е жива:

" Понякога се разсънваме нощем с болежка под гръдната посетител и то е, тъй като сме осъзнали, че сме били нечестни. Нечестни към другия човек, може би към сътрудника, към непознатия, с цел да подобрим нашето положение. Подобрявайки го по този метод с непочтеност, ние способстваме за тази обстановка. Според нея би трябвало да се обясни какви са аргументите, довели до случая от Стара Загора.

" Причината би трябвало да се търси на всяко едно равнище - от най-висшето, на хората, които ни управляват, до равнището - детска градина, където децата се образоват ", разясни Здравка Евтимова. Тя добави, че  " касапинът от Стара Загора " би трябвало да получи допустимо най-тежкото наказване.  Макар и тъжна от това, което се случва в обществото, Евтимова има персонална причина да за наслада.

" Много съм щастлива, тъй като  малко преди Коледа съм в очакване на шестото внуч е - това ще е трето дете за моя наследник Иван. Това в този момент ми е огромна наслада " - споделя популярната писателка. " Дай Боже да се роди живо и крепко детенцето и тогава ще създадем огромно тържество. За личните си празници обаче не мога да кажа, че обичам да се означават ", смее се авторката на " Кръв от къртица ".

За собствен паметен празник писателката счита един от рождените си дни през 1984 година. " Тогава трябваше да стана майка на второто дете. Исках да е на моята дата, а мъжът ми Тодор се смееше на тази концепция, защото той пък е роден на 22 юли. Васил обаче го родих на 26 юли и към този момент е мъж на 39 години ", с усмивка споделя писателката.

Здравка Евтимова има три деца.  Първото е 40-годишният Иван, който е доктор в немска психиатрична болница, женен е за българка и има наследник и щерка - Лазар и Мила. След него се ражда Васил, който живее в Стара Загора със брачната половинка си. Има един наследник - 4-годишния Теодор, а третото дете на Евтимова е щерка й Нели. Девойката е детска учителка и е на 33 години. Тя има две девойки - Мария на 10 и София на 6 години.

" Най обичам, когато всички дечица са при мен. Настава огромна забава, а аз се пробвам да давам отговор на всичките им въпроси, които са кой от кой по-интересни и замислящи ", смее се писателката. Евтимова е безапелационна, че с изключение на родителите и обществото би трябвало да дисциплинирам младежите. " Хората поясняват неправилно свободата, в която се раждат. Свободата значи отговорност, освен опция ", показа в изявление писателката.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР