Този сач е истинска красота за очите, а много лесно

...
Този сач е истинска красота за очите, а много лесно
Коментари Харесай

Свинско на сач - Шарения

Този сач е същинска хубост за очите, а доста елементарно се трансформира и в приятност за небцето

Необходими Продукти

● свинско месо - 6 бр. вратни пържоли
● моркови - 2 бр.
● тиквички - 2 бр. /дребни/
● лук - 2 бр.
● чесън - 2 скилидки
● чушки - 2 бр. /червена и зелена/
● печурки - 3 бр. /едри/
● круши - 2 бр. твърди /зелени и малки/
● сливи - 10 бр. жълти /дребни/
● домати - 2 бр.
● чубрица - 3 стръка прясна
● сол
● олио
● черен пипер

Начин на подготвяне

Месото се нарязва на парченца и се напръсква със олио и соев сос, обърква се и се оставя да престои към час.

Сачът се загрява на котлона добре с 4-5 с.л. олио и в него се пуска месото да се запържи. Разбърква се и се готви към 20 мин. Като се зачерви, месото се изважда в една тава.

Докато се готви месото, подготвяме идващия артикул и по този начин до края.

Морковите срязах на половина и всяка половинка на резенчета по дължина. По същия метод и двете напълно млади тиквички. Пусках ги в сача след месото.

Изпържват се поредно и поотделно морковите, тиквичките, пиперките и се изваждат в тавата при месото. Зеленчуците се пържат по 4-5 минути и това е задоволително, с цел да са подготвени - хем не са сурови, хем са леко хрупкави.

Слага се да се пържи и лукът, нарязан на шайби и по-късно при него се пускат и 2-3 скилидки чесън на шайби. Като се извади лука, идва ред на гъбите, нарязани на резени. Всички зеленчуци се овкусяват с малко сол и надробен черен пипер.

Крушите се нарязват на по 5-6 филийки и те се глазират в сача, а най-после и няколко жълти леко кисели дребни сливи да се пукнат. Плодовете се изваждат в обособена паница.

Накрая се запържват и двата домата, нарязани на филийки, като се обръщат от двете страни до лек тен и до момента в който поомекнат. Поръсват се с малко сол и прясна чубрица. Внимателно се изваждат в паница. Месото се разбърква в тавата с тиквичките, пиперките, моркова, гъбите и лука.

Половината се връща в сача, до момента в който е още парещ, пускат се по няколко сливи, резенчета круша и домати, а по-късно другата част от месото със зеленчуците и отново круша, сливи и домати.

Свинското на сач - Шарения е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР