„Този протест ми прилича на вълненията от началото на 90-те,

...
„Този протест ми прилича на вълненията от началото на 90-те,
Коментари Харесай

Копринка Червенкова: Борисов е приключил, в ДПС нещо се случва

„ Този митинг ми наподобява на вълненията от началото на 90-те, когато се говореше за радикална смяна. И в този момент може да се приказва за такава смяна - смяна в положението на обществото... Тогава имаше огромен шок от събитието, че първите избори бяха извоювани от Българска социалистическа партия. Няма да се изненадам, в случай че в този момент изборите бъдат извоювани от ГЕРБ. Това ще е инерцията, основаната клиентела, комфорт за несъмнено количество хора ". Това сподели пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

Според нея забавянето на реакцията на интелектуалците не е инцидентно:

„ Те или към този момент са си дали сметка, че тази гарнитура няма късмет и е време да вземат завоя, или че в един миг ги е досрамяло, че са мълчали толкоз време ".

В предаването „ Политически НЕкоректно " по „ Хоризонт " Червенкова добави:

„ Борисов тегли шута на тези, които го сътвориха, по един възмутителен метод... Наблюдавам с любознание по какъв начин доста от хората, които откровено обслужваха Борисов, в този момент вземат завоя. Мисля, че част от хората, които създадоха Борисов, ще се отръскат като патка след дъжд ".

По думите на журналиста митингът няма да докара до радикална стъпка, а по-скоро основава среда:

„ Борисов ще седи до дъно... В момента се държи като бито куче, доста е уплашен. Той е безусловно сплескан, седи и приказва нелепости. Държавата се разцепва, а той приказва някакви неща. Единственото което го интересува, е по какъв начин да оцелее физически. Властта го охранява... Самият Борисов е завършил, няма потенциал да ръководи страната ".

Червенкова предвижда турбуленции в Движение за права и свободи:

„ Чисто интуитивно имам възприятието, че турците ще си върнат властта и ще разгонят българите от партията си... Много са сбити турците в изявленията си. Там нещо ще се случва ".

Според нея Слави Трифонов е „ недодялан феномен " и гласове за него ще дойдат от провинцията, Христо Иванов оставя чувството, че е „ уединен и покрива всички полета ", а единственото, което интересува Румен Радев е да стигне до втори президентски мандат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР